ПАКЛЕНИ ПЛАН БЕЛЕ КУЋЕ: Трамп одузима девизну имовину руских олигарха и званичника

PAKLENI PLAN BELE KUĆE: Tramp oduzima deviznu imovinu ruskih oligarha i zvaničnika

15 oktobra 2017

Ruski medijski analitičar Juri Krupnov tvrdi da će američki predsednik Donald Tramp započeti oduzimanje devizne imovine ruskim oligarsima 2. febuara naredne godine.

– Već 2. februara sledeće godine, šest nedelja pre predsedničkih izbora u Rusiji, SAD će započeti demonstracionu eksproprijaciju bogatstva skrivenog u inostranstvu od strane naših oligarha i zvaničnika. Suma je značajna. Prema nekim procenama, od 1 do 2 milijarde dolara – tvrdi Kruponov.

Na pitanje odakle mu tačan datum i da li je njegov izvor CIA, Krupnov kaže:

Pa, vrlo je lako izračunati. Ne morate da budete CIA. Setite se, 2. avgusta, Tramp je potpisao američki zakon „o borbi protiv protivnika Amerike putem sankcija“? Prema ovom zakonu, državni sekretar, odeljenje Trezora SAD, šef Nacionalne obaveštajne službe imaju 180 dana da podnesu izveštaj Kongresu o najvećim ruskim privrednika koji su u vezi s Kremljom, ukazujući na veličinu i izvore njihovih prihoda, informacije o porodičnim sredstvima (uključujući žene, braću i sestre, roditelje i decu), kao i informacije o njihovim poslovnim kontaktima sa stranim kompanijama. Krajnji rok za podnošenje izveštaja ističe 2. februara. Njegovo objavljivanje će sigurno dati zeleno svetlo za početak „lova na blago“ skriveno u ofšor kompanijama ruskih vlasnika. Sve je jednostavno i jasno. U skladu sa zakonom. Inače, zašto pripremati izveštaj?

Krupnov kaže da će se Kongres pobrinuti da Tramp ne „zaboravi“ da to učini.

– Kongres prati rad predsednika. Još krajem septembra, dva poznata senatora rusofoba – republkanac Džon Makkein i demokrata Ben Kardin javno su apelovali na Trampa sa zahtevom da počne u punoj snazi da sprovodi nove sankcije 2. avgusta. I tada je američki predsednik hitno postavio kustose za anti-ruske sankcije. Verujte da će ga podsetiti i ovog puta – završava Krupnov.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Rekao sam vec prije:-"Rusija ce biti extremno glupa ako vrati Zapadu svoje novcane dugove,vec ih treba odpisati zbog razloga zapadnih sankcija"i to izdrzati izgradnjom vlastite privrede koju pod sankcijama i tako moraju izgraditi ako zele obstati!A rusi su lijepo Zapadu vratili sve dugove i jos se time ponose!Tako da ja na ovo vise nemam komentar!

 2. goran says:

  Kreten Tramponja bi jos da pljacka, nije mu dovoljno sto vec ima milione. Dokaz da je novac najveca iluzija, religija za budale.

 3. Kosovac says:

  I ja sam isto rekao kao kolega „M“. Plus, sećate se kada je 2.000 godine Miroljub Labus rekao: „postigli smo veliki uspeh u pregovorima, dozvolili su nam da vraćamo kredite“………. Može da se objašnjava na 1000 strana, dokazuje legalnost zaplene sredstava „tajkuna“ koje su u toj pravnoj državi Americi, ali običan posmatrač će uvek znati da je to razbojništvo, državno mafijaštvo i gangsteraj………. Uostalom, i treba im Amerikanci uzeti pare, ne zato što su ovi tajkuni, nego zato što su glupi.

 4. Danke USA says:

  Da, verovali ili ne ovo veoma odgovara Rusiji. Zato jer se i Putin bori sa oligarhijom, od kada su oni došli (vreme Gorbačova) dolar i mafija haraju Rusijom. Ovo je prilika da se ruska rublja oporavi i ozdravi, a dolar stiša u Rusiji. Putinu i te kako odgovara pad oligarhije i rast zdravije domaće ekonomije i ruke domaćih preduzetnika bilo da su u državnoj svojini ili ne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *