ПАКЛЕНИ ПЛАН НАТО-А: Граде ваздухопловну базу на ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ! (ВИДЕО)

PAKLENI PLAN NATO-A: Grade vazduhoplovnu bazu na GRANICI SA SRBIJOM! (VIDEO)

13 oktobra 2018

Albanska vojna baza u Kučovi, poznata kao groblje migova, trebala bi da postane nova vazduhoplovna baza NATO saveza. Albanija je 2005. „penzionisala“ 225 miga sovjetske i kineske proizvodnje, a njen vazdušni prostor od 2009. kontrolišu NATO saveznici Italija i Grčka.To je urodilo privrednim propadanjem okoline Kučova koja je tokom komunizma bilo poznato kao Staljinovo.

– Baza je prvi potpis NATO na zapadnom Balkanu jer će Kučovu pretvoriti u prvu vazduhoplovnu bazu Alijense za ovu regiju – rekla je ministarka odbrane Olta Časka.

U prvu fazu radova NATO će da uloži više od 50 miliona evra i Kučova će služiti kao baza za snabdevanje, logistiku, obuku i vežbe, dodala je ministarka.

Albanija smatra da zaslužuje transformaciju svoje stare baze kako bi doprinela održavanju stabilnosti u regiji i mirovnim misijama NATO širom sveta.

Bazu u Kučovi, koju su 50-ih godina prošlog veka gradili politički zatvorenici, osmislili su sovjetski inženjeri koji su ispod piste postavili dinamit kako bi je razneli u slučaju da padne u neprijateljske ruke. Baza se nalazi na lokaciji koja cele godine ima jako dobre vremenske prilike.

KOMENTARI3 komentara

  1. slobo says:

    ma sta ce Grcka da kontrolise .Ne mogu svoje da kontrolisu .Samo kukaju kad im Turci ulete I letaju iznad njih .

  2. Deda Micko says:

    Kad ne smeta Putku, kad ne smeta Vucku, zasto ne bi gradili?

  3. Miraš says:

    Kučova je južnije od Tirane, ona pripada južnoj Albaniji. Ne može se pisati da ova NATO baza gradi se na granici prema Srbiji! Jedino ako neko smatra da je naša granica kod Drača. ... Kučova je bliže jadranskoj obali, a na istok gleda u sever Grčke. Takva lokacija avio baze dobra je za kontrolu ulaza iz Jonskog mora u Jadransko more poznat kao Otrantska vrata koji je ustvari prolaz izmedju južne Albanije i južne Italije. Nije daleko ni poznato grčko ostrvo Krf.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *