ПАКЛЕНИ ПЛАН ШИПТАРА: Спрема се нови рат на Балкану!

PAKLENI PLAN ŠIPTARA: Sprema se novi rat na Balkanu!

16 juna 2016

siptari-uck-ovk-botasot-4334Balkan se nalazi pred ozbiljnom bezbednosnom pretnjom zbog albanskih ekstremista, koji bi mogli najpre da naprave haos u Makedoniji, odakle bi se preko juga Srbije prelio na čitav region. Sve naredne akcije terorista odvijale bi se kao deo smišljenog plana o stvaranju velike Albanije, a u sklopu najava bivšeg zamenika šefa CIA Stivena Majera o promenama granica na Balkanu!

Naime, kako saznaje „Alo!“, do eskalacije ekstremizma radikalnih islamista u Makedoniji moglo bi da dođe početkom avgusta, a u periodu špica godišnjih odmora.

– Albanski ekstremisti mogli bi da izazovu nemire većih razmera u Makedoniji, u kojoj je stanje veoma haotično, i koja trenutno od država u regionu najlakše može da se slomi, jer pored svega u njoj vlada i politička kriza, što dokazuje i nemogućnost održavanja izbora. Poznato je i to da su se teroristi već oprobali u ovoj zemlji, a oružani sukobi u Kumanovu 2015. godine mogli bi da posluže kao oproban model za nove udare. Cilj je da se haos iz Makedonije prospe i po ostalim državama, te je tako i Srbija u problemu – kaže dobro obavešteni izvor ovog lista iz bezbednosnih službi Srbije.

Prema njegovim rečima, srpske službe prate dešavanja u regionu i spremne su da reaguju, a posebno su „pogledi uprti ka jugu Srbije, pre svega Preševu, Medveđi i Bujanovcu“.

– Zbog situacije na jugu Srbije, srpski bezbednjaci najviše računa vode o tom delu, kao i duž cele administrativne granice sa Kosovom i Metohijom – kaže ovaj izvor.

Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić kaže da su dobro trenirani i finansirani albanski ekstremisti, sa dobrom političkom podrškom, realna pretnja za mir i stabilnost na Balkanu, pa i za Srbiju.

– Postoji ideja pravljenja velike Albanije ili kako to Albanci nazivaju prirodne zemlje, a u taj projekat spadaju delovi teritorija Makedonije, Srbije, Kosova i Crne Gore. Logično je da bezbednosne snage ovih zemalja neće stajati mirno i da će odgovarati ili pokušati da spreče teroriste u svojim namerama, te je oružani sukob neizbežan – objašnjava Dragišić, i dodaje da ga nimalo ne čude izjave bivšeg zamenika CIA za Balkan Stivena Majera o promeni granica na Balkanu.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Krajina says:

    Jao ko sluša ovu benu Dragišića kupio diplomu profesora a u glavi i dalje promaja. Ako on obučava naše službe u obaveštajnom radu jebali smo čvorka on ni cipele nezna da zaveže.

  2. bejbi says:

    nece siftira bez podrske ici ginuti oni ce biti prvi ali kad im otac stepinac kaze oda ce udarati na sve de srbi zive na balkanu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *