ПАЛЕСТИНА напушта све споразумe са ИЗРАЕЛОМ И АМЕРИКОМ

PALESTINA napušta sve sporazume sa IZRAELOM I AMERIKOM

20 maja 2020

Palestina je donela odluku da raskine sve sporazume sa Izraelom i SAD zbog namere Tel Aviva da izvrši aneksiju dela palestinske teritorije.

„Palestinska oslobodilačka organizacija i palestinska država od danas odbacuje bilo kakve obaveze iz svih sporazuma sa administracijom SAD i Izraelom, uključujući i one koje se tiču bezbednosti“, rekao je palestinski predsedniik Mahmud Abas.Abas je takođe optužio američkog predsednika Donalda Trampa da je nepravedan prema palestinskom narodu i nazvao Vašington glavnim partnerom Izraela u svim neprijateljskim odlukama.

Kako je rekao, Izrael od danas treba da nosi svu odgovornost pred međunarodnom zajednicom kao „okupaciona sila na okupiranoj palestinskoj teritoriji“.

Pre dva dana izraelski premijer je, predstzavljajući novu izraelsku vladu, rekao da je došlo vreme da se anektiraju palestinske teritorije na Zapadnoj obali reke Jordan i u Jordanskoj dolini.

Trampov „dogovora veka“

Američki predsednik Donald Tramp objavio je 28. januara rezultate razvoja „dogovora veka“ — nacrta sporazuma između Izraela i Palestine, kojim bi trebalo da bude okončan sukob u regionu. Plan predviđa stvaranje države Palestine i njenu demilitarizaciju, dok bi Izrael zadržao kontrolu nad istokom reke Jordan, a Jerusalim ostao njegov nepodeljeni glavni grad. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da taj dogovor uključuje i priznavanje Abu Disa za glavni grad Palestine na istočnoj periferiji Jerusalima, iza „ograde“ grada.

Abas je novi plan odbacio, rekavši da Palestinci insistiraju na priznavanju njihove države u granicama iz 1967, sa prestonicom u Jerusalimu.

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Sta ste cekali do sada, da vas nije vodio Vucko?

 2. milorad2 says:

  mslim da je ovo početak opšteg rata n b.istoku i palestincima je to jasno, pa bar da lažu ako ništa drugo ne mogu.Samo izrael će žestoko pogrešiti ako upadne u gazu i na kraju će to biti uzrok njegovog pada i užasnih slika nevidjenog masakra i patnji.Potpuno nepotrebno, kada bi poznavali malo psihologiju arapskog stanovništva shvatili bi da su palestinci već PRIZNALI poraz i da su mogli sada da postignu trajan politički dogovor sa njima koji bi im garantovao dugotrajan mir.Sa malo samilosti i razumevanja prema poraženom neprijatelju mnogo toga može da se postigne, ali aždaje koje guraju izrael u samouništenje nemaju ni samilost ni razumenvanje:)

 3. milos says:

  Palestinci su 99 igrali i navijali za Amerikance po ulicama . Mozda cak i oni koji su studirali u Beogradu. To nikad necu zaboraviti.

 4. Evandjelist says:

  Ako hoćete od kulina bana, to je onda od Starog Saveza sa Bogom i Njegovog naroda Izraela. Sam Bog je Izraelu i njegvim 12 plemana dao čitavu zemlju Hanan, što uključuje i čitavu tada neznabožačku palestinu. Međutim u Novom Savezu sa Bogom, taj isti Izrael je odustao od svakog saveza sa Bogom jer nije želeo da prizna kao poslanika Sina Božijeg za svog Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista (Ješua Mešijaha), od tada Izrael gubi svako pravo na bilo koju teritoriju u hananskoj zemlji da ne pominjemo palestinu. O tome je Bog prorokovao da će taj svoj narod rasejati po čitavom svetu i da će ga prodati u bescenje. Ovaj narod se posle strašnih muka i progona po čitavom svetu jednim delom ponovo okupio oko Jerusalima ali mu je zaludno jer nema pomoć Višnjeg u svemu što čini, ali zato ima pomoć Zlog odnosno slobodnih zidara iz amerike i ostalog sveta, što znači da će se javiti i sam Bog da kazni taj neposlušni narod i da uspostavi svoje večno carstvo kojim će vladati Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos.

  • persida says:

   Tuzno je sto boga zamisljas kao planetarnog pandura.

   • pera says:

    Ma ne ovo je istorija Izraela iz Biblije pre i posle Hrista, sve piše, nema zamišljanja, čitaj perso, čitaj.

 5. Evanđelje says:

  I kao što je prorokovano pre pojave Hrista, da će zidari odbaciti kamen temeljac koji posta kamen od ugla, to je kamen na kome se treba zidati Božiji hram, i pošto je Izrael odbacio Hrista, neće uspeti da sazida ništa u svom Jerusalimu a njihova država ne postoji u Božijim očima, tako da palestinci i te kako imaju pravo u svemu tome. Pomirenje svih večnih i tradicionalnih ratova ima svoj ključ u prihvatanju Hrista za svog Gospoda i Spasitelja u Njemu se sve može izmiriti i dočekati dostojno car nad carevima koji će doći sa mirijadama vojske nebeske, u suprotnom nikom ništa, samo rat i krv.

  • persida says:

   Da je Izrael sledio Hrista, sada ga ne bi ni bilo. Od okretanja obraza kako trazi Hristos, malo ko bi preziveo. Primer su Srbi koji su skoro vec nestali. Sto im nije pomogao Hrist, nego su postali krpa koju svako koristi kako mu vec odgovara?

   • Evandjelist says:

    Pa jeste, ne možeš okrenuti obraz kada ti prekolju grkljan ili rasture slepoočnicumetkom, to da. Ovo sa šamarom su oni mali ponižavajući udarci kada možemo pobediti ljubavlju i praštanjem, dakle ništa ubistveno. Bog je pravedan, daje sunce i kišu podjednako i pravednom i ne pravednom, takva je i blagodat u Gospodu našem Hristu Isusu, On je nama svima već pomogao, dao nam je blagoslove da volimo i praštamo, i On je pred Bogom okajao naše grehe tako što je stradao pravednik za sve grešnike swveta, samo što mi to treba da prihvatimo, kada iznova dođe pokazaće se koliko je Njegovo delo rodilo u nama blagoslova, a ko veruje i priznaje Hrista za svog Gospoda i ako postrada telom živ će biti pred Bogom. Veruješ li? Sveto Pismo se ne zove uzalud tako, ko poveruje spašće se i naslediće zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *