ПАЛМА О ГЛАСАЊУ ЗА БРНАБИЋ: На шта вам ја личим?!

ПАЛМА О ГЛАСАЊУ ЗА БРНАБИЋ: На шта вам ја личим?!

27 јуна 2017

Чланови владајуће коалиције који не гласају за владу Ане Брнабић трпеће одређене последице, запретио је Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС, а поводом изјаве Драгана Марковића Палме да Брнабићева не може да буде његов премијер. Да ли је лидер ЈС променио мишљење, прети ли му избацивање из коалиције и шта ће бити са савезом са социјалистима?

Драган Марковић Палма једини се из актуелне владајуће коалиције успротивио избору Ане Брнабић за премијера, а његова „доследност“, пре свега због односа према ЛГБТ популацији, могла би озбиљно да га кошта.

Први човек највеће странке у Србији Александар Вучић изјавио је да свако има право на своје ставове, али и да сваки потез у политици доноси одређене последице.

– Не можете да будете и популарни, а и да делите оно што је добро са онима који су повлачили не само популарне потезе. Ако сте у тиму и када се доносе одлуке о смањењу плата, онда је фер да будете у тиму када те плате буду много веће. Није фер да делите то са нама када смо морали да доносимо одлуку својевремено, а да се онда после три месеца хвалите када буду значајно увећане плате, када буду највеће у српској историји – предочио је Вучић.

О каквим се поседицама ради, Вучић није прецизирао. Ипак, функционери напредњака су у више наврата рекли да ускраћивање подршке Ани Брнабић значи и излазак из владајуће коалиције.

Да ли се због претњи о могућим последицама Палма предомислио?

– Па, на шта вам ја личим – наводи за „Блиц“ лидер ЈС након најаве Вучића да ће трпети консеквенце.

Извор „Блица“ наводи да је Марковић спреман на све што би Вучића уверило да подржава актуелну власт, али није спреман да да глас Ани Брнабић, због њене сексуалне орјентације. Саговорник листа наводи да је обећао председнику Србије да ће гласати за сваки закон који нова влада пошаље у Скупштину Србије и све друге њене потезе. Питање је само да ли је то Вучићу довољно.

Уколико СНС одлучи да повуче најдрастичнији корак, а то би било раскид сваке сарадње са ЈС, доводи се у питање и опстанак Палминог савеза са социјалистима.

– Марковић мисли да може да не гласа за Брнабићеву, а да подржава Вучића и владу. Све своје активности сада заснива на томе да се „провуче“. То је тешка позиција за владајући коалицију, да такву једну недоследност прихвати. Уколико ту буде дошло до заоштравања односа на линији СНС – ЈС, упитна је и коалиција са СПС – каже саговорник из владајуће коалиције.

KOMENTARI3 коментара

  1. doktrina soka, says:

    Molila bi Presednika drzave da procita ;Naucne dokaze o LGBT populaciji koju on postavljanjem Brnobicke za Premjera salje poruku Srbiji injenom narodu da je ona KOOL,i kolko kosta sezualno ponasnje LGBT drzavu i koliko su ti ljudi jaeni celoga zivota u svojoj bolesti,mislim fizickoj,A bolesti ima na sijaset u toj populaciji,jer menjajuci partnere na svkom nehigijenskom mestu koje cak i ne poznaju....Citaj narode srpski naucne dokaze.Koje je objavio i Intermagazin danas,Palma je 100% u pravu i ako treba rasturit koaliciju ,bolje je nego usmrcivat narod......http://www.intermagazin.rs/naucno-istrazivanje-o-gej-populaciji-sokiralo-sve/

  2. goran says:

    Dok palme njisu grane, i cela varos spi...

  3. goran says:

    Narod srpski ne zeli da ima decu, natalitet: uzas. Ne mogu za sve biti krivi homoseksualci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u