ПАЛМА О ГЛАСАЊУ ЗА БРНАБИЋ: На шта вам ја личим?!

PALMA O GLASANJU ZA BRNABIĆ: Na šta vam ja ličim?!

27 juna 2017

Članovi vladajuće koalicije koji ne glasaju za vladu Ane Brnabić trpeće određene posledice, zapretio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, a povodom izjave Dragana Markovića Palme da Brnabićeva ne može da bude njegov premijer. Da li je lider JS promenio mišljenje, preti li mu izbacivanje iz koalicije i šta će biti sa savezom sa socijalistima?

Dragan Marković Palma jedini se iz aktuelne vladajuće koalicije usprotivio izboru Ane Brnabić za premijera, a njegova „doslednost“, pre svega zbog odnosa prema LGBT populaciji, mogla bi ozbiljno da ga košta.

Prvi čovek najveće stranke u Srbiji Aleksandar Vučić izjavio je da svako ima pravo na svoje stavove, ali i da svaki potez u politici donosi određene posledice.

– Ne možete da budete i popularni, a i da delite ono što je dobro sa onima koji su povlačili ne samo popularne poteze. Ako ste u timu i kada se donose odluke o smanjenju plata, onda je fer da budete u timu kada te plate budu mnogo veće. Nije fer da delite to sa nama kada smo morali da donosimo odluku svojevremeno, a da se onda posle tri meseca hvalite kada budu značajno uvećane plate, kada budu najveće u srpskoj istoriji – predočio je Vučić.

O kakvim se posedicama radi, Vučić nije precizirao. Ipak, funkcioneri naprednjaka su u više navrata rekli da uskraćivanje podrške Ani Brnabić znači i izlazak iz vladajuće koalicije.

Da li se zbog pretnji o mogućim posledicama Palma predomislio?

– Pa, na šta vam ja ličim – navodi za „Blic“ lider JS nakon najave Vučića da će trpeti konsekvence.

Izvor „Blica“ navodi da je Marković spreman na sve što bi Vučića uverilo da podržava aktuelnu vlast, ali nije spreman da da glas Ani Brnabić, zbog njene seksualne orjentacije. Sagovornik lista navodi da je obećao predsedniku Srbije da će glasati za svaki zakon koji nova vlada pošalje u Skupštinu Srbije i sve druge njene poteze. Pitanje je samo da li je to Vučiću dovoljno.

Ukoliko SNS odluči da povuče najdrastičniji korak, a to bi bilo raskid svake saradnje sa JS, dovodi se u pitanje i opstanak Palminog saveza sa socijalistima.

– Marković misli da može da ne glasa za Brnabićevu, a da podržava Vučića i vladu. Sve svoje aktivnosti sada zasniva na tome da se „provuče“. To je teška pozicija za vladajući koaliciju, da takvu jednu nedoslednost prihvati. Ukoliko tu bude došlo do zaoštravanja odnosa na liniji SNS – JS, upitna je i koalicija sa SPS – kaže sagovornik iz vladajuće koalicije.

KOMENTARI3 komentara

  1. doktrina soka, says:

    Molila bi Presednika drzave da procita ;Naucne dokaze o LGBT populaciji koju on postavljanjem Brnobicke za Premjera salje poruku Srbiji injenom narodu da je ona KOOL,i kolko kosta sezualno ponasnje LGBT drzavu i koliko su ti ljudi jaeni celoga zivota u svojoj bolesti,mislim fizickoj,A bolesti ima na sijaset u toj populaciji,jer menjajuci partnere na svkom nehigijenskom mestu koje cak i ne poznaju....Citaj narode srpski naucne dokaze.Koje je objavio i Intermagazin danas,Palma je 100% u pravu i ako treba rasturit koaliciju ,bolje je nego usmrcivat narod......http://www.intermagazin.rs/naucno-istrazivanje-o-gej-populaciji-sokiralo-sve/

  2. goran says:

    Dok palme njisu grane, i cela varos spi...

  3. goran says:

    Narod srpski ne zeli da ima decu, natalitet: uzas. Ne mogu za sve biti krivi homoseksualci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *