PALMA: Šešelj trenutno nema nikakav uticaj

PALMA: Šešelj trenutno nema nikakav uticaj

20 novembra 2014

Dragan Markovic spijunka palma1Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, kaže da dolazak lidera radikala ne može uticati na političku scenu u Srbiji, jer je ona stabilna.

On je rekao i da su vladine mere donete na vreme, iako minut do dvanaest.

Marković je u izjavi Tanjugu, pred izbornu skupštinu stranke, koja će se održati 22. novembra u Sava centru, ocenio da povratak lidera SRS Vojislava Šešelja, ne može ništa bitno promeniti na političkoj sceni Srbije, jer je ona stabilna.

Marković, koji je i šef poslaničke grupe JS u parlamentu, istakao je da „Evropi zamera na dvostrukim standardima definisanja terorizma u Srbiji i Evropi, a događaje u Ukrajini je ocenio „bratoubilačkim“ za koje „nije kriva ni Rusija ni Ukrajina, već neka druga strana“.

Između dve izborne skupštine JS, koja je osnovana pre deset godina, ova stranka je, prema rečima Markovića, ostvarila veoma dobre rezultate, a kredibilitet je gradila na jačanju privrede, kroz socijalni program i povećanje nataliteta i to je put kojim će ići i u narednom periodu.

Na republičkim izborima, u Koaliciji SPS-PUPS-JS, dodao je Marković, JS je dobila sedam poslanika što govori da su građani dobro ocenili rad naše stranke i naše koalicije.

Kad je reč o lokalnim izborima, JS je u više od 30 opština bila sama na listi, a u više od 20 prešla cenzus, pa i u većim opštinama Leskovacu, Ložnici, Beloj Crkvi, dodao je Marković

“Sve smo jači sve smo brojniji imamo oko 97.000 članova. Dolaze nam članovi, jer se mi razlikujemo od drugih partija po tome što ono piše u našem programu i realizujemo. Poznato je da imamo najbolji socijalni program, besplatne lekove za socijalno ugrožene, besplatno letavanje dece, besplatan prevoz penzionera, đaka putnika…“, objasnio je Marković.

„U poslednje vreme veliki broj odbora D S S prelazi u JS, do sada ih je 17 prešlo, očekujemo do kraja godine da će ih biti 20, negde i celih a negde delimično, koji će preći u JS.

„JS ima svoj put, to su nova radna mesta, dovođenje stranih investitora i mogu da konstatujem da smo mi u tome postigli najbolji rezultat, da smo obišli više država: Austriju, Italiju, Rusiju, Francusku, Nemački, Grčku i da su u delegciji bili i predsednici drugih opština i gradova“, rekao je Marković.

On je dodao da pet stranih fabrika u ovom trenutku gradi u Jagodini, tri su otvorene, otvoren je „Vivo šoping centar“ sa preko 30 svetskih brendova, što kako je ocenio, znači da su doveli Evropu u Jagodinu.

On je dodao da je plan da se do kraja godine potpišu još tri ugovora o izgradnji fabrika, a da za narednu godinu postoji načelan dogovor o izgradnji fabrike sa najvećim proizvođačem mesa iz Italije.

„JS podržava ono što radi Vlada Srbije i njen premijer Aleksandar Vučić“, rekao je Marković i podsetio da JS nema ministarsko mesto ni direktorsko, niti to traži, a ucestvovala je u formiranju Vlade. Komentarišući moguću rekonstrukciju Vlade, Marković je rekao da nije tačno to što pišu neki mediji, da će SPS u Vladi zameniti neko iz Socijademokratske stranke Borisa Tadića.

On je dodao i da poslanici JS u Skupštini Srbije uvek nude rešenje, za razliku od onih koji samo kritikuju.

Predsednik JS je istakao da su odnosi u koaliciji SPS-PUPS-JS „veoma dobri od samog početka“.

“Mere Vlade su donete u minut do dvanaest da građani Srbije ne dožive sudbinu Grčke, gde su penzije i plate smanjene 40 do 60 odsto a veliki broj građana ostao bez posla“, rekao je Marković dodavši da se u Srbiji plate i penzije smanjuju mnogo manje.

„Dakle predsednik Vlade je na vreme doneo odluku za reforme. Neću reći da su reforme dobre, u ovom trenutku za one kojima se smanjuju penzije i plate, ali siguran sam da neće dugo trajati i da će doći bolji dani da će nam narednom vemenskom periodu biti bolje, našoj deci i unucima“, ocenio je Marković.

Prema njegovom mišljenju, dolazak lidera SRS Vojislava Šešelja „ne može ništa drastično promeniti na političkoj sceni Srbije, jer je politička scena Srbije stabilna“.

Marković je ocenio i da je trebalo ranije doneti odluku da se iz budžeta manje izdvaja sredstava za političke partije, jer se one moraju solidarisati sa penzinorima i zaposlenima u javnom sektoru kojima se smanjuju penzije i plate.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lune says:

    U Palminoj zvaničnoj biografiji navodi se da je poslovnu karijeru započeo pomažući ocu da peče ciglu, da bi kasnije počeo da iznajmljuje šatore za svadbe. Ubrzo Marković kupuje kamion i počinje da se bavi prevozom uglja. U tom poslu postao je monopolista u snabdevanju sindikata Fabrike kablova, a zatim je ugljem snabdevao i vosjku SRJ. Nezvanično, Palma je na početku svoje poslovne karijere bio najobičniji taljigaš. Kako je taj isti taljigaš dospeo do mesta prvog čoveka u Jagodini? Poštenim radom? Ne. 1992. godine ambiciozni taljigaš iz Končareva, bez skrupula prema bilo kojoj vrsti kriminala i korupcije, poslao je gomilu faksova Željku Ražnjatoviću Arkanu, pre nego što se dotični umilostivio da odgovori. U tim faksovima molio je i preklinjao Arkana da ga uzme u svoju zaštitu i pomogne mu, a da će mu on zauzvrat biti veran i da će raditi sve što Arkan poželi. Tako je i bilo. Palma je Arkanu služio za iživljavanje, lupanje šamara (što sada Palma radi svojim potčinjenim) i širenje droge na teritoriji Jagodine i čitavog pomoravskog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *