PALMA: Srbima i Grcima Albanija je zajednički neprijatelj

PALMA: Srbima i Grcima Albanija je zajednički neprijatelj

2 novembra 2014

dragan-markovic-palmaNarodni poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je, na skupu srpskih i grčkih privrednika i političara, izjavio da dva naroda imaju zajedničkog neprijatelja – Albaniju.

– Od mog rođenja do danas uvek su nam pretili. Neću da se vraćam u istoriju, već samo da pomenem poslednji događaj na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija kada su Albanci spustili na teren zastavu “Velike Albanije“. Ta tvorevina zauzima delove Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Žao nam je što Evropa nije reagovala kada se desi neki blaži događaj na njenom tlu, odnosno da se dogodilo nešto slično u Španiji ili Italiji to bi bio težak terorizam. Ali pošto se desilo u Srbiji to je provokacija – rekao je Marković.

On je dodao da SAD treba da “otvore oči i da definicju terorizma koristi i za one događaje koji se dogode u Srbiji”.

Marković je grčkim privrednicima i političarima iz regiona Pela na sastanku u Jagodini poručio i da su zakasnili sa ekonomskim reformama, dok je Srbija to na vreme uradila i na manje “bolan način”.

– Srbija sprovodi ekonomske reforme i smatram da su donete na vreme. Biće smanjenje zarada i penzija, ali mnogo manje nego u Grčkoj. Maksimalno 10 odsto i to onima koji imaju preko 230 evra primanja, dok su u Grčkoj smanjenja bila od 50 do 60 odsto i porezi su povećani. Ugledaćemo se na Grčku kada je nešto lepo, ali kada je nešto loše da bude manje negativno. Grci su zakasnili sa ekonomskim regormama – zaključio je Marković.

(Vesti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *