ПАЛМЕР СВЕ ОТКРИО: Почиње се са све већим притиском на Србију!

PALMER SVE OTKRIO: Počinje se sa sve većim pritiskom na Srbiju!

15 marta 2021

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer istakao je večeras da se SAD zalažu za rešenje kosovskog problema, a da je stav Vašingtona da samo međusobno priznanje može trajno rešiti ovo pitanje.Palmer je, u razgovoru sa ambasadorom SAD u Srbiji Entoni Godfrijem na fejsbuku, na pitanje medija da li je danas razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i o Kosovu, I kako obrazlaze srpskom predsedniku zalaganje za rešenje kosovskog pitanja kompromisom kada SAD insistiraju na međusobnom priznanju, rekao da je naravno ta tema bila na dnevnom redu.

– Naravno da smo pričali o Kosovu, kao što smo to činili hiljade puta poslednjih godina. Naš stav je da je kompromis potreban za napredak i da dogovora nema bez kompromisa. Ne bih rekao da insistiramo na međusobnom priznanju, ali verujemo da se samo priznanjem može dugoročno rešiti ovaj problem – naveo je on.

Palmer je kazao da to ne znači da SAD ne bi pozdravile dogovore odnosno sporazume, na primer, o nestalim licima, koji bi pomogao rešavanju ne samo važne teme koja se tiče istorije Srbije i Kosovo, već pre svega porodica nestalih.

– Nadamo se sporazumu o normalizaciji odnosa koji bi otvorio put ka EU, kako za Srbiju, tako i Kosovo, kao i tome da će te dve zemlje biti partneri u Evropi, odnosno da će shvattiti da moraju da sednu za sto i razgovaraju i prihvate kao partneri. To je dugoročna vizija i cilj, koji će omogućiti najbolje moguću budućnost za Srbiju i Kosovo – uveren je Palmer.

Ambasador Godfri dodao je da SAD pozdravljaju svaki sporazum na tom putu, a tako i sve sporazume koji bi omogućili slobodan protok, robe, kapitala, ljudi i usluga, međusobno priznanje dokumenata.

– To bi bilo u korist svih građana u ovom regionu – istakao je on je on.

 

KOMENTARI2 komentara

  1. šiško says:

    Neće biti pojačavanja pritisaka, jer su ispucali svu municiju, jači pritisci koje oni mogu da primene jednostavno ne postoje. Jače bi bilo da nam ponovo prete bombardovanjem, što je potpuno isključeno, ili sankcijama, ali mi već jesmo pod sankcijama koje zbog ostalih zemalja ne bi bilo pametno pojačavati. U EU narod Srbije ne planira da ulazi, razume se, kao ni u nato. Sve u svemu nemaju oni više čime da pritisnu nas, Srbe. Mogu da pritisnu jedino Vučića, što on u principu voli, jedno jer se oseća važnim i potrebnim, a drugo jer mu svaki pritisak daje priliku za još malo pljačke. Ali mislim da se već i psihopata umorio, da je čak i njemu dosadilo to natezanje preko raznih stolova i hoklica, a osim toga, današnja Srbija postaje sve gadljivija na ovakve njegove Del-boj-dilove.

    • jovan says:

      Slazem se sa tobom da "nato copor" je olinjala druzina sakala vise nema cime da ucenjuje, sankcije vec postoje, milijarde dolara ratne stete nisu nadoknadjene od strane nato fasista, medjunarodne sporazume Zapad ne postuje. Srbija je 5. X 2000. kolonija i zajedno sa domacim.izdajnicima DOS, Vuk,.. je unistla sve sto je bili srpsko, sto je moglo da se opljacka- opljackano je, sto je Srpsko moglo da se izruci natofasistima u hag-izruceno je ili ubijeno,... Vucic koji je po odobrenju Nato nastavio Djindjicevu politiku, zadrzao vecinu Dosmanlija u vlasti, davao je sve ono malo sto je ostalo od DOSmanlija sto nisu imali vremena da ispune, ispunio je Vucic. I sada Vucic nema razloga da se boji sankcija, i pritiska, sve ZLO sto su mogli-uradili su! Jedino im je ostalo nato bombardovanje, ali kad 1999. nisu mogli njih 30 najbogatijih kolonijalnih pljackaslih sila (one su bogate jer su vekovima pljackale svet), da okupiraju i poraze, tesko ce sada. Jedino ako se inutra "trojanski konji" antisrpski DOS obnovi sa 1000 milona dolara, i prizna Kosova, i otcepi Rasku i Vojvodinu, i jos nesto...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *