ПАЛМЕР У ПОДГОРИЦИ ОТКРИО: Ово су амерички планови за Западни Балкан

PALMER U PODGORICI OTKRIO: Ovo su američki planovi za Zapadni Balkan

9 septembra 2019

VISOKI zvaničnik američkog Stejt departmenta i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas u Podgorici da se SAD ponovo fokusiraju na Zapadni Balkan.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove SAD je danas u Podgorici razgovarao sa predsednikom crnogorske vlade Duškom Markovićem.Kako je saopšteno, Palmer je ocenio da je Crna Gora lider i najuspešnija multietnička država u regionu dodajući da nije slučajno što je Crna Gora prva država koju posećuje nakon što ga je državni sekretar Majk Pompeo imenovao za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije Zapadnog Balkana u interesu i regiona i Evrope u celini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

„To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“, rekao je crnogorski premijer.

Marković je rekao da je vlada Crne Gore posvećena uspehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovođenja i priznanja od strane svih aktera, navodi se u saopštenju.

Tokom posete Crnoj Gori, Palmer će razgovarati i sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Multietnička? Šta Palmer kaže za hrvatsku koja je od najviše multietničke republike postala monoetnička i etnički očišćena tzv.država?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *