ПАНИKА! БРИТАНЦИ ПОKРЕНУЛИ СПЕЦИЈАЛНУ ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ: Бункери отпорни на НУKЛЕАРНЕ УДАРЕ ПУНИ СПЕЦИЈАЛАЦА!

PANIKA! BRITANCI POKRENULI SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU: Bunkeri otporni na NUKLEARNE UDARE PUNI SPECIJALACA!

24 marta 2019

Britanske vlasti pokrenule su operaciju „Redfold“, koja podrazumeva aktiviranje 3.500 visokoobučenih pripadnika armije koji će biti angažovani na očuvanju vitalnih funkcija u slučaju haosa koji preti državi ako dođe do „tvrdog Bregzita“, odnosno izlaska zemlje iz EU bez sporazuma.

Specijalci se nalaze u bunkeru otpornom na nuklearne udare koji se nalazi duboko u zemlji ispod zgrade Ministarstva odbrane u Londonu.Kako prenosi Skaj njuz, bunker nazvan „Pindar“ koristi se samo u vanrednim slučajevima kakvo je ratno stanje ili pitanje nacionalne bezbednosti. Iako se približava 29. mart, datum za kada je planiran Bregzit, a konkretnog dogovora ili sporazuma o odlaganju nema na vidiku, sve je izvesnija opcija „tvrdog Bregzita“.

Zbog toga će pitanje izlaska Velike Britanije iz EU naredne nedelje preći iz nadležnosti kabineta premijerke Tereze Mej u nadležnost komiteta za vanredne situacije Kobra.

„Specijalni timovi će biti angažovani na preusmeravanju resursa ili ljudstva u zavisnosti od potreba“, rekao je anonimni izvor blizak vladi za Skaj.

Od nedelje će vojne jedinice biti spremne za izlazak na teren i raspoređivanje unutar gradova u roku od 24 sata. Vojska će biti angažovana na transportu hrane, goriva i medicinskog materijala širom zemlje.

Tim od 200 specijalaca se priprema za vožnju cisterni sa gorivom za snabdevanje benzinskih pumpi. Istovremeno, vojne baze će biti otvorene za prijem kamiona s robom ukoliko dođe do blokade ili velikih odlaganja u lukama preko kojih se snabdeva Ostrvo.

Podsećamo, vlada premijerke Tereze Mej još ranije je upozorila građane da naprave zalihe hrane i lekova, plašeći se izbijanja velikih nemira i pada funte, nacionalne valute, ako dođe do Bregzita bez sporazuma sa EU.

KOMENTARI3 komentara

  1. trikornjanin says:

    Cim grane prolece mecke izlaze iz svojih jazbina i igraju po tudjim avlijama, sto se mene tice ne bi ni okom trepnuo kad bi se svi medjusobno potamanili.

  2. rajko says:

    Da li je to najava nekog vanrednog stanja? Je li ono bilo cilj kad je pre dve godine raspisan referendum o napuštanju EU? Ne bi me iznenadilo. Oni sve rade izokola.

  3. Zivko says:

    Lepo je rekao kolega, Mečka kuca na njihova vrata i nadam se da će sve da izlomi. Naizad zaslužili su posle toliko oholosti prema ostatku sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *