ПАНИКА И СТРАХ НА КОСОВУ после америчких претњи

PANIKA I STRAH NA KOSOVU posle američkih pretnji

10 marta 2020

Pedsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, zatražio je danas hitno zasedanje vlade i donošenje odluke o ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH u skladu sa zahtevima SAD, jer sve drugo, kaže, dovodi budućnost Kosova u pitanje.

„Kao predsednik Republike Kosovo hitno tražim od Vlade Republike Kosovo da se sastane i donese odluke u skladu sa zvaničnim zahtevima Sjedinjenih Američkih Država. Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez kojeg ne bismo imali ni slobodu, ni državu, ni budućnost. Ovakvim pristupom budućnost naše države dovodi se u pitanje“, napisao je Tači na fejsbuk profilu.

Poručio je da su odnosi sa SAD od vitalnog značaja za Kosovo, prenosi Tanjug.

„Svi mi, šefovi institucija, politički lideri ili vlade, smo zamenljivi. Samo su odnosi sa SAD vitalni i nezamenljivi za Republiku Kosovo. Sukob sa SAD je veoma štetna i neoprostiva greška u modernoj istoriji Kosova“, upozorioje Tači.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Kad bi sad još neko povukao priznanje nezavisnosti Kosova. Otimačko-separatistička banda još više bi se pocepala.

  2. Miraš says:

    A i ovaj "naš" palamude još više bi se skenjao.

  3. test01 says:

    SAD ne menja kurs svoje politike i ova izjava ne znaci nista ali bi BILO odlicno da jos neke zemlje povuku priznanje koja su donesena pod pritiskom stare administracije iz USA. Samo strpljivo i treba spreciti svaku unutrasnju veleizdaju (nije prvi put). Za pocetak BOJKOT svega sto ova anti-srpska kriminalna vlada predstavlja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *