ПАНИКА МЕЂУ РУСОФОБИМА У СРБИЈИ: Срби много више воле Русију и Путина од ЕУ и НАТО пакта!

PANIKA MEĐU RUSOFOBIMA U SRBIJI: Srbi mnogo više vole Rusiju i Putina od EU i NATO pakta!

22 februara 2016

p_711038Ruski uticaj u Srbiji se širi i raste, dok je podrška evropskim integracijama opala na manje od 50 odsto.

Ovo je rečeno na konferenciji o ruskom uticaju na stabilizaciju, demokratizaciju i evropske integracije Srbije, koji je organizovao Centar za evroatlantske studije (CEAS).

Konferencija je počela minutom ćutanja, kako bi se odala počast stradalim srpskim službenicima u američkim vazdušnim napadima u Libiji, kao i Ukrajincima koji su pre dve godine “krenuli u borbu za Ukrajinu”.

Pred početak konferencije, dvadesetak predstavnika NKPJ iz SKOJ protestovalo je protiv njenog održanja zbog, kako navode, predstavnika Ukrajine koji učestvuju na skupu i sporazuma koji je Srbija potpisala sa NATO.

Direktorka CEAS Jelena Milić ocenila je da je primarni cilj Rusije u regionu Zapadnog Balkana da se zaustavi proces stabilizacije i demokratizacije, što bi umanjilo značaj i privlačnost evropskih integracija.

“Klima u Srbiji je takva da njome hara ‘savršena bura’ ruskih interesa koji žele da spreče Srbiju u procesu demokratizacije, stabilizacije i evropskih integracija, a sa druge strane postoje interesi u vladajućoj strukturi koji ne žele da vide Srbiju u politički zahtevnoj Evropskoj uniji”, naglasila je Milić.

Ona je dodala da se ceo koncept sistema vrednosti zapadnih zemalja diskredituje, dok se Rusija, kako je navela, sprema da oteža primenu Briselskog sporazuma.

Milić je ocenila da “više niko ne može da ospori pad evropskih integracija Srbije” do čega je dovelo, kako je objasnila, ne samo to što javnost vidi šta se dešava u EU, posebno kada je reč o izbeglicama, već i uticaj medija na javno mnjenje i kontradiktorne poruke državnog vrha kako nas EU ocenjuje i zahteva nove uslove.

“Novi faktor podrivanja podrške EU je sve vidljivija proputinovska opozicija u Srbiji”, rekla je ona i ukazala da takva opozcijia nikad ranije nije postojala.
Direktorka istraživanja javnog mnjenja “EU, Rusija, SAD: predstave i preferencije građana Srbije od 18 do 35”, koji je realizovao Ipsos, Svetlana Logar istakla je da su istraživanja te agencije u poslednje dve godine pokazala da raste broj građana u Srbiji koji imaju dobar utisak o Rusiji.

Ona je dodala da navedeno istraživanje koje je početkom februara sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 615 ispitanika, pokazalo da mladi preferiraju Zapad u odnosu na Rusiju kada su u pitanju kultura, zabava, školovanje, posao, zdravstveni sistem, model zemlje, životni standard i sloboda medija i govora…

Međutim, upitani o tome šta podrazumeva potencijalni savez sa Rusijom, 42 odsto ispitanika reklo je da on uključuje usvajanje ruskog zakonodavstva, a 74 odsto da to i podržava, što je, naglasila je Logar, 31 odsto mladih od 18 do 35 godina.

Ona je dodala i da 53 odsto mladih smatra da bi taj savez podrazumevao usvajanje ruskog političkog sistema, a 77 odsto njih to i podržava, dok broj onih koji smatraju da savez sa Rusijom znači prisustvo njihovih vojnih baza 72 odsto, što podržava njih 80 odsto.

Na protestu ispred hotela “Metropol”, gde je konferencija održana, demonstranti su nosili zastave i transparente sa natpisima “Smrt fašizmu – sloboda narodu”, “Jelena Milić podržava fašizam”, “Solidarnost sa KP Ukrajine” i uzvikivali “NATO fašisti” i “NATO ubice napolje iz Srbije”.

Prvi sekretar SKOJ Aleksandar Đenić rekao je da okupljeni smatraju da se tim skupom propagira fašizam u Srbiji i da Srbija mora da prekine diplomatske odnose sa Ukrajinom dok je tgamo na vlasti, kako je nazvao, “vojno fašistička hunta”.

(Tanjug)

KOMENTARI32 komentara

 1. rema says:

  Isto tako panika među Hrvatima. hahahaha..... Jel tako Baja?

 2. 123 says:

  Oni i njihove ankete! Nema više mladih koji sanjaju o zapadu. Neki su, doduše, prinudjeni da traže posao bilo gde, pa se odlučuju da ga potraže tamo, ali se ne nadaju ničem dobrom. Verujem da svaku cifru koja govori pozitivno o zapadu treba prepoloviti. Verujem da je ovaj skup organizovan da se pomogne Vučiću i njegovih 40 razbojnika.

 3. deda mraz says:

  Srbi cekaju vec 70 godina da se pojavi pravoslavni vodja i car se pojavio u Rusiji samo je pitanje hoce li nas hteti da nas povede i Srbiju oslobodimo od sljama jer nas je Srba vrlo malo u Srbiji.Ali ako pobedimo onda Srbijanci neka se drze jer su toliko zlodela Srbima i Srbiji uradili.Da nebi srbijanci ovde kokodakali jer to je uvreda za njih, navescu vam dva primera srbijanaca.Idealna srbijanka je Jelena Karleusa(tata joj bivsi komunisticki policajac,a mama troplja koju jebe poturica iz bosne radio reporter kod Tite,a ova sad ko fol srpkinja i pljuje po Srbima iz bosne posto joj poturica jebe kevu.Od Srbijanca mozete uzeti primer Miroslava Ilica i njegovog zeta itd.itd. ima ih bre mnogo tako da vise ne nabrajam.

 4. Robert Wronsky says:

  Bacate sami sebi prašinu u oči. Kada bi razumno gledali a znam da u Srbiji ima puno takvih jer imam prijatelje tamo, ne bi toliko letjeli za Rusijom. Greška bi bila odbaciti Rusiju ali je greška zaboraviti kako su živjele i kako žive zemlje gdje Rusija vlada. Greška je što mislite da će vam Rusija nešto pokloniti, trenutno je o naoružanju riječ. Nemojte zaboraviti onu"čist račun, duga ljubav". Mrzite Nato jer su vas vaši mediji zatrovali dezinformacijama, kao što niste vjerovali da je JNA bombardirala Dubrovnik, tako ne želite znati za upozorenja koja vam je UN slao i nepoštivanje ljudskih prava je izazvao i Nato bombardiranje. Nažalost, kao što možemo usporediti završetak drugog svjetskog rata bacanjem atomskih bombi na Japan, slično je zaustavljen rat na Balkanu ali su razaranja i ciljevi bili selektivni i sa neuporedivo manje žrtava. Kada kažete da mladi ne sanjaju o zapadu, pomislite da je vjerovatno milijun Srba u zapadnim državama i da su sretni jer imaju pravi posao i sigurnu egzistenciju i da je Šengenska viza ili hrvatska putovnica i te kako poželjna.

 5. Nina says:

  Robert Wronsky Ne radi se ovde o tome koga Srbi više vole iz ekonomskih razloga. Vole one koji ih nikad u istoriji nisu napadali, za razliku od ovih koji jesu, a koje zastupa šačica plaćenih rusofoba, pljujući po Srbiji usred Srbije.

 6. Amerofanatice says:

  @ Robert Nemoj da se foliras mnogo, amerofanatice. Istina polako ali sigurno isplivava. Amerikancima ovaj put nije uspela prevara kao u slucaju Markale i Racak jer Danasnja Rusija nije mala i slaba Srbija iz devedesetih. Danasnja Rusija je clanica BRICSa, ako uopste i znas sta je to. Danasnja Rusija ima podrsku celog Slobodnog Sveta na celu sa Kinom. Vreme tvojoj ljubljenoj imperiji istice. Kroz istoriju su propale sve imperije, propasce i ova tvoja danasnja, amerofanatice! NIKADA u nato !

 7. vla says:

  RobertW - Sta covek da kaze bolesniku koji govori da je bombardovanje Srbije, kao i bacanje atomskih bombi na Japan, bilo nuzno zlo kojim je "zaustavljen rat"? I takav nam prebacuje "zatrovanost dezinformacijama", ahahahaha! Moj savet tebi, Centru za evroatlantske studije i svim ostalim prodanim dusama: vezbajte minut cutanja, jer ce vam uskoro trebati za vaseg zlocinackog idola krvavih ruku - Americku imperiju.

 8. Y says:

  Sami ste krivi što ste pustili žene da se bave visokom polikitkom i javnim poslovima.

 9. Baja says:

  Pa prijatelju rema da budem iskren ovo neide na dobro!!!!

 10. rema says:

  Ide ide Baja jako dobro po nas. A za vas ne znam. HAHAHA.... Jel odakle si ti ono beše? Gde mi je Krajišnik nestao? Nema ga u komentarima.

 11. Baja says:

  Bosanac sam ti ja rodom. A Krajisnik se nejavlja dok nespicka Hrvatsku socijalu hahahahahaha...veliki Srbin.

 12. Sremac says:

  @ Robert Wronsky Pa to što si ti napisao, to ni pas sa maslom ne bi progutao. Nemoj da vređaš inteligenciju ovog naroda i da te zavara to što smo trenutno i opljačkani i poniženi. Daće Bog, doći će sve na svoje mesto, pa i ti i jelena milić.

 13. Baja says:

  Ja kako god razmislim vidim da se ovdje mlati uvijek jedno te isto... Ajmo nesto korisno,sverc komerc i te stvari...imam kvalitetnog cesnjaka(bijelog luka)domaci 100%..oko pola tone.

 14. rema says:

  Znači ti si Baja došao u Dalmaciju kada su Srbe proterali. Jel tako?

 15. Baja says:

  Nisam rema ja sam doso 2004

 16. rema says:

  Koliko imaš godina? Ja imam 20 i kusur.

 17. Baja says:

  Mogu ti bit otac po godinama,samo sam ti ja teški proleter ,neces vjerovati ali sam obišao cijeli svijet i imam prijatelja Srba masu samo eto nekad volim zakuvat situaciju ali nisam zlonamjeran.

 18. UROS says:

  Policija Srbije traži referendum o NATO! Objavljeno 22. februara 2016. 23:33:53 Sindikat Zaposlenih Policije (SZP) uputio je pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću od koji traži da se raspiše referendum o sporazumu koji je potpisan sa NATO paktom. Sindikat Zaposlenih Policije (SZP) uputio je pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću od koji traži da se raspiše referendum o sporazumu koji je potpisan sa NATO paktom. Policajci navode da njih politika ne zanima ali da su pripadnici Policije, Vojske, kao i ratni veterani branili zemlju baš od tog NATO pakta, kao i da su mnogi od njih izgubili svoje prijatelje u ratnim dejstvima. Oni navode da razumeju bes građana i traže od predsednika i premijera da se raspiše referendum. Izvor: SRBIN,INFO

 19. Apis says:

  Baja tebi lep pozdrav! Robert Wronsy je sexualno zloupotrebljavan u detinjstvu, malo tata, velecasni i tako do potpunog ludila. SRBI NE GUBITE VREME I ENERGIJU NA NEBITNO! ORGANIZUJTE PROTESTE NEBITNO NA BROJNOST. I PET PRIJATELJA KAD PROSETAJU ULICOM SA TRANSPARENTOM DOLE IZDAJNICKA VLADA I FAŠISTIČKI NATO, OBAVILI STE PATRIOTSKU DUZNOST. SVAKO SELO IMA SVRHU I SMISAO DA IZRAZI NESLAGANJE. NE DAJTE FASISTIMA SVOJU SLOBODU. ZIVELA SRBIJA I BRATSKA RUSIJA!

 20. rema says:

  Apise kad je ono repriza? Tu će nas biti milion.

 21. Mali says:

  Ja sam daleko,ali svim srcem i snagom svoje misli dajem podrsku svim pravednim idealima svih vas velikih Srba.Velikih,podrazumevam siroko srce i osecaj za pravdu,koji svi veliki Srbi nose u svojim genima.

 22. Baja says:

  Apise,ima jedan kacic u Kitcheneru,ON Canada zove se: Apis I znaj pio sam u njemu par puta kavu a drzi ga covjek iz Krajine i zove se Vlasta. A naravno i tebi lijep pozdrav i sve naj bolje u zivotu iako si Cetnik.

 23. Baja says:

  A znate onu izreku:Ko necijeni svoje nece ni tudje pogotovo,pa tako i ja,Hrvatina teski ali prije svega ljudina. Aj bog

 24. Baja says:

  rema, Ajde sinko oladi malo,milion bi vas bilo ako i siptare uracunas.

 25. rema says:

  Živ bio Mali! Odakle se javljaš? Baja oladi malo! Šta si se primio ko saučešće. he he... Aj Baja na spavanjac. Sutra nastavljamo diskusiju.

 26. UROS says:

  http://srbin.info/2016/02/22/policija-srbije-trazi-referendum-o-nato/ POLICIJA SRBIJE TRAŽI REFERENDUM O NATO! ponedeljak, 22 februar 2016 23:38 Sindikat Zaposlenih Policije (SZP) uputio je pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću od koji traži da se raspiše referendum o sporazumu koji je potpisan sa NATO paktom. Policajci navode da njih politika ne zanima ali da su pripadnici Policije, Vojske, kao i ratni veterani branili zemlju baš od tog NATO pakta, kao i da su mnogi od njih izgubili svoje prijatelje u ratnim dejstvima. Oni navode da razumeju bes građana i traže od predsednika i premijera da se raspiše referendum.

 27. Apis says:

  Baja ja nisam četnik. Ali mi ne smeta ni jedna uniforma koja će da brani slobodu i čast Srbije. Lično bi voleo da vojska Srbije ima samo taj naziv jer Srbiju brane svi njeni građani a ne samo Srbi. Drugo meni su svi Slaveni blizi od Germana, Romana i da ne brojim zapadnih plemena koji imaju jedan cilj kroz vekove. Taj cilj je posvađati Slavene do krvi da se istrebljuju međusobno i vode ratove koji nemaju nikakvu svrhu ni smisao. Nemac ili Francuz se ne deli na katolike i protestante, Vatikanu ne smetaju Englezi ali svi znaju da Ukrajinski katolici nikako ne mogu biti Rusi ni jugoslovenski katolici da budu Srbi, ili ne daj Boze musliman da bude Srbin. To je providna igra na koju Hrvati prvi nasedaju ali to je vas problem. Ja ću na hrvata pucati kad moram ali neću se veseliti niti hvaliti pobedom koja nije pobeda. Srbin ne mrzi, Srbin se samo brani. I zato meni nije problem da se druzim sa Hrvatom neka je nacionalista samo neka se sluzi argumentima i znanjem. Pa mene u Zagrebu Hrvat docekuje sa pecenim prasetom i svim svojim prijateljima koji dobro znaju ko sam. Toliko, ćao Baja!

 28. Miloš says:

  Čitam ove komentare i neznam ko koga J...E. Ja sam Srbin iz Hrvatske, Svoje volim Hrvatsko poštujem jer sam u njoj rođen, i jebemi se šta je bilo 90-tih. Samo znam da rusi nikad nisu bombardovali civilne objekte dok amerikanci više ili su bolje nišandžije od rusa, često pogađaju civile onda se izvinjavaju, pa vidi se kakvu tehnologiju imaju.

 29. Kolando says:

  Prvo i osnovno EU počiva na na iluzijama jednakosti,jednakoj raspodeli novca i avanturističkoj ideji slobodnog kretanja. Poglavlja u saradnji pristupa sadrže bič i nagradu.Ponašaj se i radi kako mi propisujemo ili... Oni bi jako voleli da se to zove Četvrti Rajh međutim reč je iskorišćena već jednom u po njih nezgodnom istorijskom trenutku. Dakle oni nas uče moralu,etici,ponašanju.Zemlju koja ima samo na Kosovu 1300 manastira i crkava.A to su hramovi znanja,vere i ponašanja naroda. Ta EU neće preživeti još godinu dana jer je održava samo Nemački novac i predstava jedinstva naroda koju pakuju kao zajedničko uvođenje sankcija Rusiji ili nekoj trećoj zemlji pa se osećaju povremeno složni.Migrantski talas će je jednostavno ubiti ako već nije. Kraj

 30. daca says:

  Molim vlast u mojoj državi Srbiji, da nikada ne odlučuje bez mene, a u moje ime. Kada sam glasala, nisu me pitali o koalicijama -kasnije su se slizali radi svojih fotelja radnih mesta za rodbinu. Kada su se dogovarali o Srbiji i stavili prvi potpis 2006. god, zaboravili su na 1999. sirene i ''milosrdnog anđela''na žrtve u mojoj zemlji, na Milicu Rakić i prihvatili pridruživanje - niko me nije pitao jer sam malo zrnce peska . I dalje slušam lažna obećanja o blagodetima, mnogo radnih mesta , dolarima, o zdravom i normalnom životu , a znam da je laž. Znam da EU donosi u svojim famoznim poglavljima Zakone kako da nas totalno istrebe , GMO hranu, jeftinu radnu snagu, robovlasnički odnos ,igranku bez prestanka dok ne lipšemo u prašini . I stigao i drugi potpis za predaju moje male države Srbije NATO snagama da sa njom i u njoj rade šta žele, a kako bi uštedeli na kerozinu i bombama- tamaniće nas sa kopna moje zemlje. Ja ne dam moju malu siromašnu i napaćenu državu, sa uništenom privredom,omladinom ispratih mozgova o bogatstvu preko grane,obogaćenu uranijumom i kojekakvim bojnim otrvima koje svako malo donosi neku bolest, komarcima što ubijaju , ne dam da menjaju srpsku svest i religiju, neću Valentina i Noć veštica , neću da potpisujete a da me ne pitate volim li Rusiju. Da , volim Rusiju jer mi je najbliža u veri i nadi za kakvo takvo bolje sutra. Molim vlast u mojoj maloj državi Srbiji , da me ne prodaje neprijatelju kome smeta što živim baš na lepom geografskom položaju ,a njemu baš to zapelo za oko. Ja nemam drugu državu i ovu čuvam i ako je mala , a siromašna je jer na vreme niste rekli ''ne''onima što dođoše da nas provedu kroz tranziciju- žedne preko vode. .

 31. Aleksandar says:

  Kada ce vise narod da se opameti zar.16 godina demokratske pro zapadne vlasti nije bilo dosta zar je zaboravljeno koliko je pro zapadna vlast pokrala i.unistila ekonomiju srbije pa sad treba da im verujemo na rec da ce nam u.evropi i nato.biti bolje zar smo.stvarno.toliko glupi . I na sve ove dogadjaje oni koji su bili na vlasti i tako.nas gnusno pokrali spremaju se da jos jednom izdju na izbore kako.bi.jos malo izvukli od ovog naroda. Valjda je svakom coveku u ovij Srbiji jasno da nam nece biti bolje dok.ne izadje na ulice kuka i motika. A svima kojima je drazi zapad i misle da je tamo bolje sirom otvorena vrata niko ih ovde na silu ne zadrzava ali nemoj da.u tu pricu.o blagostanju uvlace i ostalu vecinu naroda koja je na svojoj.kozi.osetila kakva nam dobrota dolazi sa zapada. Nek se oni blago meni uhvate za ruke sa nasim prozapadnim.politicarima i nek polako krate put prema zapadu.a.mi.ostali koji ostanemo.cemo se.vec nekako.snaci ajde malo.za.promenu da probamo malo vise i sa istokom cisto da vidimo.kako.ce to ici pa ako nevalja mozemo opet da razmisljamo kako.dalje samo bez dosadasnjih dobocinitelja molim. Dosta je bilo 16 godina obecanja lazi.i.kradje ako.ima je malo.16 godina.da.nesto urade.onda.nikad nista.i nece.uraditi malo.dete.za 16 godina.postane. adolescent.i.sprema se za.pravi.zivot a nasi vajni strucanjaci.nazovi.doktori raznih nauka s mesta nisu makli 16 godina.

 32. Rodoljub says:

  E pa dosta je bilo zanošenja tom EU/DU(demonskom unijom),16 godina,red je sada da se okrenemo i posvetimo malo Rusima - našoj pravoslavnoj braći.Nismo mi rimokatolici i nedaj Bože to da postanemo,već pravoslavci kome su Rusi najbliži i verski i duhovno i ka tome treba neprekidno stremiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *