PANIKA MEĐU ŠIPTARIMA: Poumiraćemo svi od raka čiji je uzrok bombardovanje 1999. godine

PANIKA MEĐU ŠIPTARIMA: Poumiraćemo svi od raka čiji je uzrok bombardovanje 1999. godine

24 decembra 2014

Albanci šiptari 7443Ekološka partija Kosova je uznemirena tekstom koji je objavljen u prištinskom listu Ekspress , a koji govori o gotovo 10 tona osiromašenog uranijuma bačenog na Kosovu tokom rata 1999. godine, bombardovanjem NATO-a.

Da bi bilo još gore u izveštaju Ujedinjenih nacija stoji da je bombardovanje osiromašenim uranijumom trajalo u vreme useva. Osiromašeni uranijum je uticao na kvalitet vazduha, zemlje i vode, što je izazvalo kratkoročne posledice ali i posledice na duži period. Kako stoji u izveštaju, naredne generacije koji žive u bombardovanom području će bolovati od raka, leukemije, od velikog broja abortusa i velikih deformacija novorođenčadi.

Strani mediji su otkrili izvještaj Bakaryja Kaneta, šefa misije o zaštiti životne sredine ujedinjenih nacija o strašnim posledicama bombardovanja Kosova, izveštaj koji do sada nikada nije objavljivan.

Podaci u ovom izvještaju nesumnjivo opravdavaju veliki broj smrtnih slučajeva u prethodnih 15 godina.

Ekološka partija Kosova zahteva od institucija Kosova da se ovo pitanje pokrene na nivou Evropske Unije da bi se preduzele mere koje bi bile efikasne na ublažavanju ovog fenomena koji je štetan za zdravlje građana Kosova.

– Samo da vas podsetimo, Ekološka partija Kosova je na mnogim konferencijama za štampu i na njenim okruglim stolovima stotinu puta potencirala i ukazivala na prisustvo osiromašenog uranijuma, zahtevajući od državnih institucija da izvrše verifikaciju prisustva uranijuma na Kosovu. Nažalost, oni su se bavili mnogim nepotrebnim slučajevima dok se ovim „biznisom“ nisu nikada bavili“, stoji u saopštenju kojeg potpisuje Arif Krasnići, predsednik ove partije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Pravdaa says:

  Ameri su smislili kako da se oslobode ŠIPTARA malo nekusno ali oni tako rade Indijance su poubijali a Šiptari treba da izumru posle deset godina po bombardovanju počinje rak i leuhemija a ono najgore dolazi posle dvadeset godina masovna oštećenja gena i mutacija kakvi će se sada rađati Šiptari vjerovatno kao van zemaljci.

 2. Paštrović says:

  Ovo je po prvi put da cujem da su i Siptari postali svjesni neprijatne cinjenice!

 3. rale says:

  Hteli su republjik.

 4. Dragan says:

  To je bilo humanitarno bombardovanje da se srbija spriječi da ne počini zločin nad "nevinim"albancima a koji su se molili bogu da bombardovanje Srbije što prije počne,kako bi oni ostvarili svoj "vjekovni" cilj i dobili državu.E sada te i takve molitve su došle na naplatu.

 5. Lela says:

  Samo,zaboravili ste,da to pogadja i preostale Srbe na Kosovu. Nije zagadjen samo prostor Kosova ( premda najvise ),vec i cijela Srbija. Zar nije u jednoj godini u Pancevu umrlo 1 500 ljudi od raka i istog dana ih nisu bili u mogucnosti ni ukopati,koliko ih je bilo umrlo. Amerika od samog svog naseljavanja je fasisticka zemlja i to je i dalje,dok je netko totalno ne unisti. Njihove vlade su gore od Hitlera !

 6. djole says:

  I ovako su ruzni jos kad se izdeformisu ima da postanu trolovi

 7. zuba zubic says:

  Dizite Klintonu jos jedan spomenik, ali mnogo veci,

 8. slobo47 says:

  Šiptari nisu shvatili da je kod Amera prijateljstvo samo biznis koji mora na kraju biti plaćen reursima pa i životima, jer imaju inače prekomerni natalitet,a što "prijateli sa zapada" ne odobravaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *