ПАНИКА МУСЛИМАНА У БиХ: Запад се одриче Бакира?!

PANIKA MUSLIMANA U BiH: Zapad se odriče Bakira?!

28 februara 2017

bakir-izetbegovic-34r5

Zahtev za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije je „nameštaljka“ kojom Zapad pokušava da se reši Bakira Izetbegovića, ali problem je naći bošnjačkog političara čiji cilj nije stvaranje šerijatske države, kaže bivši potpredsednik RS Emil Vlajki.

Zahtev za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, tvrdi Vlajki, način je da se „evroatlantska međunarodna zajednica“ reši Bakira Izetbegovića.

Izetbegović se nikada nije odrekao politike svog oca Alije Izetbegovića, koji je u „Islamskoj deklaraciji“ napisao da se u svakoj državi u kojoj muslimani čine većinu mora uvesti šerijatsko pravo, kaže Vlajki. Problem je u tome što među Bošnjacima nema umerenih političara, čime je, na neki način Zapad doveden u pat poziciju.

– Izetbegoviću je očito suflirala evroatlantska međunarodna zajednica, koja više ne želi da Izetbegović kao radikalni islamista bude u političkom životu. Ona mu je dala naznaku da uputi zahtev za reviziju i on je na to naseo. Međunarodna zajednica je znala na koji će način Srbi reagovati, da će doći do blokade institucija i političkog života u BiH i da će na taj način Izetbegović znatno politički oslabiti i na koncu biti eliminisan – objašnjava Vlajki.

Veći problem, prema Vlajkijevim rečima, jeste to što ne postoji umereni političar koji bi mogao da zameni Izetbegovića, jer je celokupna bošnjačka politička elita usmerena ka stvaranju, kako Vlajki kaže, šerijatske BiH.

On dodaje da je položaj Hrvata delikatan i zbog tog razloga hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavljuje da će na idućoj sednici Predsedništva, kada se bude glasalo o reviziji tužbe, biti uzdržan.

– Oni (Hrvati) su koncentrisani u Federaciji BiH i moraju živeti sa Bošnjacima, pa je njihova uzdržanost normalna stvar – kaže Vlajki.

S obzirom da se odluke od velike važnosti za Bih donose konsenzusom u Predsedništvu, zahtev za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije neće proći, zaključuje Vlajki.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pero Joksimovic says:

    Ideologija ISIL je agregatno stanje muslimana u koje očas može da ih prevedu njihovi Imami i političari. Zato besmrtni Vladika Rade i reče "...što se crnim zadoji đavolom, obešta se njemu dovijeka...".

  2. sergej says:

    Muslimanskom narodu poruka juče Vermaht danas NATO samo vas ponižavaju i guraju vas na Pravoslavlje i iskorištavaju zar ne možete da sagledate kako prolaze saveznici a muslimani kad odrade prljav posao onda ih se otarase naj bolji primer je Mubarak,Gadafi jepostao prijatelj,Benazir Buto da ne nabrajam dalje samo ostvarite njihov cilj i onda se poubijate međusobno bliži su vam Srbi jer ste od njih postali nego zapad kome treba samo topovskog mesa i samoubica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *