ПАНИКА НА БАЛКАНУ И НА КОСОВУ: „Зашто Русија наоружава Србију“

PANIKA NA BALKANU I NA KOSOVU: „Zašto Rusija naoružava Srbiju“

30 jula 2019

Udarna tema u prištinskim medijima i danas je primopredaja ruskih oklopnih vozila Vojsci Srbije u prisustvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka.

Mediji u Prištini posebno naglašavaju prisustvo novog ambasadora Rusije u Srbiji kojem je Vučić poručio da „zahvali Putinu i Šojguu“, ali i izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog moćnog ruskog poklona Srbiji.Prištinski dnevnik Gazeta ekspres u tekstu pod naslovom „Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo“ navodi da je „Rusija donirala vojna vozila Srbiji, dovodeći u pitanje bezbednost u regionu“.

List prenosi status zamenika ministra odbrane lažne države Kosovo Burima Ramadanija koji je objavio na Fejsbuku.

„Srbija se vratila u Malu Rusiju i to zabrinjava region“, napisao je Ramadani.

„Orijentacija i naoružavanje Srbije ruskom opremom ima za cilj ugrožavanje celog Balkana, istovremeno predstavljajući rusku i srpsku odmazdu protiv NATO i svetskih demokratija“, objavio je Ramadani na Fejbuku, a prenela Gazeta ekspres.

Ramadani je dalje naveo da će se „trajni mir u regionu postići tek kada svaka država uđe u NATO. Rekao je da nijedna država ne služi kao Mala Rusija“.

„Prisustvo i proširenje NATO-a sa Hrvatskom, Albanijom, Crnom Gorom i sada sa Severnom Makedonijom pomoglo je regionalnom miru i bezbednosti“, rekao je.

I dnevnik Koha ditore pod gotovo identičnim naslovom „Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo“ piše da „kontigent naoružanja koji je Srbija danas dobila od Rusije nije prošao bez odgovora na Kosovu!.

I ovaj list prenosi izjavu Burima Ramadanija da je reč o „povratku Srbije u Malu Rusiju“, što, kako navodi „zabrinjava celi region“.Koha je objavila i deo Fejbuk statusa bivše pripadnika OVK Envera Dugolija, koji postavlja pitanje „Zašto se Srbija naoružava?“, a potom i sam odgovara:

„Srbija se sve više naoružava visoko modernom opremom i oružjem, koje ponekad dobija kao poklone od Rusije, a nekad ih kupuje. Čak i uprkos protivljenju NATO, Srbija se nije zaustavila. Predsednik Vučić je rekao da ova teška oružja (od kojih sva ofanzivna) služe za odbranu Srbije!? Ko preti ovoj zemlji? Ono što je poznato i što se vidi je da, ne samo da joj niko ne preti, već je i miluju. Srbija nije kažnjena zbog ratova koje je vodila u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i nedavno na Kosovu, koja je počinila genocid i grozne zločine, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu“, napisao je Dugoli.

Prema njemu, naoružavanje se nastavlja sa samo jednim ciljem:

„Povratak izgubljenih teritorija, koje čak i danas smatra za svoje stavljajući ih u Ustav, što je slučaj sa Kosovom“.

Dugoli tvrdi da nije teško razumeti namere Srbije.

„Da li se mi ponašamo odgovorno. Bez sumnje kažem ne! Umesto da gradimo iskrene odbrambene politike sa Albanijom, mi smo usvojili tri zakona koji Kosovskim bezbednosnim snagama daju ovlašćenja da štite suverenitet. Prošlo je skoro godinu dana od kada se misija promenila, a i dalje nema napretka u dobavljanju novog naoružanja i opreme. Sve to se događa jer nema volje da se napravi prava vojska. Dok se god mi bavimo takvim banalnim stvarima olakšavaćemo trku u naoružavanju Srbiji, ili „odbrani“, kako je Vučić naziva“ – dodao je.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivke says:

  Ne stavlja Srbija vec je uvek bio deo ustava. samo govori i to sta izjavljujes... " POVRATAK izgubljenih teritorija "

 2. Ivana says:

  A Evropa i Amerika zašta oni naoružavaju ustaše, šiftare i bošnjake i to đaba to je kao u radu.

 3. Miroslav says:

  Šiptari znaju da su na tuđoj zemlji i da će kao Otomani kad tad morati da odu.

 4. Žarko says:

  Terorista kao što je Dugoli dobro zna na čijoj zemlji oni pokušavaju da naprave svoju državu, to što su im pomogli NATO zločinaci (fašistička organizacija) i satanizovali Srbiju medijski, ne znači da će uspeti da ostvare svoju želju i naprave veliju Šiptariju. Iz istorije ne znaju da uče, fašizam je jednom bio pobeđen, i opeć će biti pobeđen.

 5. Vodja says:

  Jeste, region se zabrinuo zbog 10 policijskih vozila stare generacije, koja su predata vojsci. Idemo malo pompe, sprema vucic izbore pa glumi patriotu za matore yugose. Moja baba likes this.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *