ПАНИКА НА ЗАПАДУ: Руска северна флота ушла у Средоземно море

PANIKA NA ZAPADU: Ruska severna flota ušla u Sredozemno more

12 avgusta 2018

Brodovi ruske Severne flote prošli su Gibraltar i ušli u Sredozemno more, saopštio je načelnik pres-službe ruske mornarice Vadim Serga.

Reč je o raketnom kruzeru „Maršal Ustinov“ i velikom protivpodmorničkom brodu „Severomorsk“, koji izvršavaju misiju dalekog putovanja.

Serga je rekao da je tokom prelaska Atlantika izvedeno više vojnih vežbi, između ostalog i provera gotovosti protivvazdušne odbrane, kao i ostalih tehničkih sredstava u slučaju eventualnog napada.

Istovremeno, uvežbavani su i manveri u slučaju napada podmornica.

Jedinica Severne flote napustila je vojnu bazu Severomorsk 5. jula i od tada je prešla 6.000 nautičkih milja.

KOMENTARI13 komentara

 1. DonDon says:

  U bre..bas su se uplasili. Propade sezona zbog Rusa.

  • Nina says:

   Počeće uskoro vojne operacije SAA za oslobjanje Idliba (više od 6.000 km2) u kome ima na desetine hiljada terorista a medju njima i onih vrhunskih sa usrećiteljskog nam Zapada. Da li će SAD zbog njih ponovo izrežirati bombardovanje Sirije? Ne čudi da pre početka tih operacija Rusija povećava i svoju flotu u Sredozemlju.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kalibri su na njima, nije ni čudo da su nervozni :-)))

 3. Karital says:

  Dolaze nam braća Rusi na letovanje!

 4. goran says:

  Koga su ovi posli da brane, bolje bi im bilo da mole za prijem u nato, bato!

  • goran says:

   Sasmo da kazem da ovo nije moj komentar, neko se naprosto posluzio mojim imenom, ne znam zasto.

   • DonDon says:

    hahaha..koje su ti ovo fore?

    • goran says:

     Ukapiraces kad pocnem da se potpisujem kao DonDon.

 5. slobo says:

  Pa gorane sto v ec jednom ne odes doktoru .Uzmi ba nesto za smirenje .Opusti se malo puko si skroz covjece .Lijeci se pobogu ,

 6. M says:

  Bilo bi im bolje da čuvaju svoju matičnu sjevernu zonu!

  • Šta says:

   Taktika razvlačenja fronta? Mda, zato zalaze Natou iza leđa!

  • Miraš says:

   Vi ste zaboravili da u SAD u američkom kongresu prošle godine usvojen je predlog zakona povodom povećanja sankcija Severnoj Koreji (broj H.R 1644) koji krši suverenitet mnogih zemalja i predstavlja “čin rata.“ Po članu 104 tog zakona, daju se ovlašćenja američkim “inspekcijskim organima“ nad brodskim lukama (i glavnim aerodromima) daleko izvan Korejskog poluostrva – konkretno, luke u Kini, Rusiji, Siriji i Iranu. Taj zakon identifikuje više od 20 stranih meta za nametljivu američku inspekciju, uključujući i dve luke u Kini, deset luka u Iranu, tri luke u Siriji, kao i Međunarodni aerodrom u Damasku, i tri luke u Rusiji. ... Ovo je u suprotnosti sa više zakona iz medjunarodnog prava, otvoreno more je slobodno more i pripada svima, a SAD nema npr. ovlašćenja UN da vrši kontrolu ni nA otvorenoM morU, A NI U TERITORIJALNIM VODAMA TJ. U PRIOBALNOM POJASU DRUGIH DRŽAVA. Amerika se po ovom zakonu, a i po mnogo čemu drugom vratila u vreme primitivnih ratova kada su pomorske sile osvajale morska prostranstva samo za sebe te obezbedjivale sebi što više prednosti iz medjunarodne trgovine. Amerika je mladja država, a dosad je vodila više od 200 ratova u svetu, od toga oko 25 ratova počev od 2000 godine, a od svih tih ratova samo 1 ili 2 su opravdani.

 7. DonDon says:

  Otkuda sad ovaj DonDon, ja viser ne znam ko sam. Molim DonDona da se skine s k....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *