ПАНИКА: Руси ће нас напасти – ПИТАЊЕ ЈЕ САМО ВРЕМЕНА…

ПАНИКА: Руси ће нас напасти – ПИТАЊЕ ЈЕ САМО ВРЕМЕНА…

3 децембра 2023

Лауринас Kасчиунас, шеф Kомитета за националну безбедност литванског парламента, сматра да Русија нема капацитет за конвенционални рат са западним земљама.

Према његовим речима, Русији ће бити потребно још пет до седам година да обнови војни арсенал испражњен ратом у Украјини, навео је он у извештају литванском парламенту. Истовремено, Kашјунас сматра да су могући хибридни сценарији попут „инвазије без намере окупације или напада на стратешке циљеве”.„Могуће су сиве зоне, сценарији попут напада Хамаса који смо видели у Израелу, саботажа стратешких циљева“, рекао је Kачунас (41) у говору пред литванским парламентом.

Литванија је пре месец дана повећала безбедност свог ЛНГ терминала након што је оштећен гасовод Балтикконектор.

„До краја године имаћемо капацитете да надгледамо разне подводне објекте без посаде и управљамо претњама”, рекао је тада Kашјунас, политичар из странке десног центра Домовинска унија – Литвански демохришћани. Према његовим речима, држава купује безбедносне системе не само да би заштитила ЛНГ већ и друге компаније у енергетском сектору.Kашјунас је открио да се о томе разговарало и пре инцидента са гасоводом који повезује Финску и Естонију.Тај догађај је убрзао одлуку“, рекао је.

У Литванији се много расправља о могућности да их Русија нападне. Габријелијус Ландсбергис, министар спољних послова, недавно је рекао да је руски напад на балтичке земље и друге чланице НАТО-а „питање времена“.

Али председник Гитанас Науседа се није сложио са њим, позивајући га да „седне и охлади се“. У међувремену, председник Летоније Едгарс Ринкевичс рекао је да верује да Москва „заиста може да започне рат” против земаља на источном крилу НАТО-а ако у будућности одлучи да из рата у Украјини изађе као победник.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    samo kukaju a znaju da neće biti napadnuti..i sve one budalaštine kako će rusija da okupira celu evropu...pitam se da li to prolazi kod stanovništva po evropskim državama i dokle će nemci recimo više voleti mitraljeze za ukrjainu od putera za svoju decu...iako se busaju da su im sredstva neiscrpna ,da zapad ima ogromne pare i resurse,to su hvalisanja prevaranta u hotelu koji želi ujutro posle doručka da pobegne i da ne plati...videćete,ovo oni još dugo bez ozbiljnog sloma finansija pritezanja kajša i uništenja potrošačkog društva,što če opet u krug dovesti do smanjenja resursa i potrežnje i novog stezanja kajša,td i tako u krug,oni ovo još ne mogu da guraju dugo,NEMA TIH PARA to je SIGURNO...i potpuno sam siguran da će pljačakti stanovnike EU i USA dokle god ne dodje do ozbiljne političke pobune,a može biti i neke druge vrste pobuna kod onih tvrdoglavijih kao što je london city..ako nema kolonija onda mora da se dere koža lokalnom stanovništvu svakao neće plemstvo da zavlači ruku u SVOJ džep:)...što se tiče ovih baltičkih otpadaka te države sostveno postojanje u ovom trenutku temnelje samo na neprijateljstvu i agresiji prema rusiji,tamo nema ozbiljne ekonomije i oni su nebitni,sve im je naštelovano donirano i TOVE ih kao topovsko meso ako zatreba...to važi i za poljake,poljska je SIROMAŠNA ZONA oni bre tamo ništa nemaju da ponude sem nešto gvoždja i stočarstva...videćemo koliko dugo će da im pumpaju standard i armiju ali nebih rekao da će to još dugo biti ako nema para za ukrajinu nema je ni za poljsku ili baltičke privremene satelite zapada a ti bednici računaju da što više glame više će para dobiti tamo,prošlo je to vreme...mislim da će ozbiljno zažaliti cela ta c.evrposka klasa podljudi,i sad mi je jasno zašto je hitler to govorio za SVE slovene,on je samo znao ove piz.. iz c.evrope...ako brate dobiće šta su zaslužili isto kao i konvertiti i ostali talog koji je uništio ukrjainu...sve što je vredelo,bilo veliko i moćno u ukrajini to su izgradili rusi,ovi ostali nacinalni otpatci iz ukrajinskog okruženja sa zapada su to SRUŠILI i to je sve što umeju i treba da budu robovi nemcima i ostalim pljačkašima...

  2. M says:

    Naravno da Rusija nema kapacitet za uspješni konvencionalni rat protiv zapadnih zemalja!Naravno da USA to zna i da je ovaj Ukrajinski rat navlakuša da se Rusi iscrpe u konvencionalnom ratu i pri tom zanemare i svoje vojne nekonvencionalne strateške atomske itd.snage,odnosno dozvole USA da je i tu prestignu i onda unište i dokrajče Rusiju!Daklen,što prije Rusija ovaj ograničeni konvencionalni rat u Ukrajini prevede u ograničeni strateški atomsko-konvencionalni rat i izvan Ukrajine,to će manje svojih resursa trošiti i imati veću šansu za preživjeti!Stoga me ne bi čudilo da neki odgovorni i u Rusiji to tako shvaćaju čime taj scenario postaje vrlo realan,a što je opasnost onda za EUropu!Što EU glavonje još ne shvaćaju,ali shvaća ovaj gore iz Litve jer je najbliži!Međutim to ne sekira USA jer i u tom drastičnom scenariju USA računa u svojoj daljini i relativnom miru najuspješnije jačati i napredovati za finale jer će imati najviše objektivnih uvjeta za to!Zbog toga je i zaplanirala i zakuhala i još će sve to,taj Veliki rat u EUropa-Blistok-Aziji!No,finale će biti mimo svih očekivanja iznenađujuće i interesantno da čak ni ja ovog trena ne mogu točno predvidjeti što će i kako to biti u finalu,nego se tek spremam za to!Što bih preporučio i drugima dobronamjernima,ili će sve otići u kanalizaciju!

  3. Velika Metla says:

    Вама "лилипутанцима" ће американизам на њушку да изађе. Много сте се осилили, зато ћете да добијете по лабрњи. Ваше те назови државе се налазе на руској територији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u