ПАНИКА: Руси ће нас напасти – ПИТАЊЕ ЈЕ САМО ВРЕМЕНА…

PANIKA: Rusi će nas napasti – PITANJE JE SAMO VREMENA…

3 decembra 2023

Laurinas Kasčiunas, šef Komiteta za nacionalnu bezbednost litvanskog parlamenta, smatra da Rusija nema kapacitet za konvencionalni rat sa zapadnim zemljama.

Prema njegovim rečima, Rusiji će biti potrebno još pet do sedam godina da obnovi vojni arsenal ispražnjen ratom u Ukrajini, naveo je on u izveštaju litvanskom parlamentu. Istovremeno, Kašjunas smatra da su mogući hibridni scenariji poput „invazije bez namere okupacije ili napada na strateške ciljeve”.„Moguće su sive zone, scenariji poput napada Hamasa koji smo videli u Izraelu, sabotaža strateških ciljeva“, rekao je Kačunas (41) u govoru pred litvanskim parlamentom.

Litvanija je pre mesec dana povećala bezbednost svog LNG terminala nakon što je oštećen gasovod Baltikkonektor.

„Do kraja godine imaćemo kapacitete da nadgledamo razne podvodne objekte bez posade i upravljamo pretnjama”, rekao je tada Kašjunas, političar iz stranke desnog centra Domovinska unija – Litvanski demohrišćani. Prema njegovim rečima, država kupuje bezbednosne sisteme ne samo da bi zaštitila LNG već i druge kompanije u energetskom sektoru.Kašjunas je otkrio da se o tome razgovaralo i pre incidenta sa gasovodom koji povezuje Finsku i Estoniju.Taj događaj je ubrzao odluku“, rekao je.

U Litvaniji se mnogo raspravlja o mogućnosti da ih Rusija napadne. Gabrijelijus Landsbergis, ministar spoljnih poslova, nedavno je rekao da je ruski napad na baltičke zemlje i druge članice NATO-a „pitanje vremena“.

Ali predsednik Gitanas Nauseda se nije složio sa njim, pozivajući ga da „sedne i ohladi se“. U međuvremenu, predsednik Letonije Edgars Rinkevičs rekao je da veruje da Moskva „zaista može da započne rat” protiv zemalja na istočnom krilu NATO-a ako u budućnosti odluči da iz rata u Ukrajini izađe kao pobednik.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    samo kukaju a znaju da neće biti napadnuti..i sve one budalaštine kako će rusija da okupira celu evropu...pitam se da li to prolazi kod stanovništva po evropskim državama i dokle će nemci recimo više voleti mitraljeze za ukrjainu od putera za svoju decu...iako se busaju da su im sredstva neiscrpna ,da zapad ima ogromne pare i resurse,to su hvalisanja prevaranta u hotelu koji želi ujutro posle doručka da pobegne i da ne plati...videćete,ovo oni još dugo bez ozbiljnog sloma finansija pritezanja kajša i uništenja potrošačkog društva,što če opet u krug dovesti do smanjenja resursa i potrežnje i novog stezanja kajša,td i tako u krug,oni ovo još ne mogu da guraju dugo,NEMA TIH PARA to je SIGURNO...i potpuno sam siguran da će pljačakti stanovnike EU i USA dokle god ne dodje do ozbiljne političke pobune,a može biti i neke druge vrste pobuna kod onih tvrdoglavijih kao što je london city..ako nema kolonija onda mora da se dere koža lokalnom stanovništvu svakao neće plemstvo da zavlači ruku u SVOJ džep:)...što se tiče ovih baltičkih otpadaka te države sostveno postojanje u ovom trenutku temnelje samo na neprijateljstvu i agresiji prema rusiji,tamo nema ozbiljne ekonomije i oni su nebitni,sve im je naštelovano donirano i TOVE ih kao topovsko meso ako zatreba...to važi i za poljake,poljska je SIROMAŠNA ZONA oni bre tamo ništa nemaju da ponude sem nešto gvoždja i stočarstva...videćemo koliko dugo će da im pumpaju standard i armiju ali nebih rekao da će to još dugo biti ako nema para za ukrajinu nema je ni za poljsku ili baltičke privremene satelite zapada a ti bednici računaju da što više glame više će para dobiti tamo,prošlo je to vreme...mislim da će ozbiljno zažaliti cela ta c.evrposka klasa podljudi,i sad mi je jasno zašto je hitler to govorio za SVE slovene,on je samo znao ove piz.. iz c.evrope...ako brate dobiće šta su zaslužili isto kao i konvertiti i ostali talog koji je uništio ukrjainu...sve što je vredelo,bilo veliko i moćno u ukrajini to su izgradili rusi,ovi ostali nacinalni otpatci iz ukrajinskog okruženja sa zapada su to SRUŠILI i to je sve što umeju i treba da budu robovi nemcima i ostalim pljačkašima...

  2. M says:

    Naravno da Rusija nema kapacitet za uspješni konvencionalni rat protiv zapadnih zemalja!Naravno da USA to zna i da je ovaj Ukrajinski rat navlakuša da se Rusi iscrpe u konvencionalnom ratu i pri tom zanemare i svoje vojne nekonvencionalne strateške atomske itd.snage,odnosno dozvole USA da je i tu prestignu i onda unište i dokrajče Rusiju!Daklen,što prije Rusija ovaj ograničeni konvencionalni rat u Ukrajini prevede u ograničeni strateški atomsko-konvencionalni rat i izvan Ukrajine,to će manje svojih resursa trošiti i imati veću šansu za preživjeti!Stoga me ne bi čudilo da neki odgovorni i u Rusiji to tako shvaćaju čime taj scenario postaje vrlo realan,a što je opasnost onda za EUropu!Što EU glavonje još ne shvaćaju,ali shvaća ovaj gore iz Litve jer je najbliži!Međutim to ne sekira USA jer i u tom drastičnom scenariju USA računa u svojoj daljini i relativnom miru najuspješnije jačati i napredovati za finale jer će imati najviše objektivnih uvjeta za to!Zbog toga je i zaplanirala i zakuhala i još će sve to,taj Veliki rat u EUropa-Blistok-Aziji!No,finale će biti mimo svih očekivanja iznenađujuće i interesantno da čak ni ja ovog trena ne mogu točno predvidjeti što će i kako to biti u finalu,nego se tek spremam za to!Što bih preporučio i drugima dobronamjernima,ili će sve otići u kanalizaciju!

  3. Velika Metla says:

    Vama "liliputancima" će amerikanizam na njušku da izađe. Mnogo ste se osilili, zato ćete da dobijete po labrnji. Vaše te nazovi države se nalaze na ruskoj teritoriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *