ПАНИКА: Швајцарска има већу стопу инфекције од Италије

PANIKA: Švajcarska ima veću stopu infekcije od Italije

26 marta 2020

Švacarska ima veću stopu infekcije koronavirusom nego Italija, te na 10.000 stanovnika trenutno dođe 12,4 zaraženih, ali je, kad je reč o smrtnim ishodima, situacija mnogo bolja nego u Italiji.

Prema aktuelnim zvaničnim podacima, trenutno je u Švajcarskoj inficirano koronavirusom 11.028 osoba, a umrle su 154 osobe.U Italiji stopa infekcije iznosi 11,4 obolelih po 10.000 stanovnika, u Španiji 8,5 i Nemačkoj 3,9.

Veću stopu infekcije od Švajcarske, na osnovu malog broja i koncentracije stanovnika na par centara, imaju samo Luksemburg i Island.

Međutim, treba dodati da stopa infekcije zavisi i od toga koliko se testova sprovodi u kojoj zemlji.

Kod velikog broja testova automatski se povećava stopa infekcije.

U Švajcarskoj je, prema Saveznoj službi za zdravstvo, sprovedeno više od 50.000 testova.

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Tako nešto ne može da se desi u Švajcarskoj. Da li vi znate šta pišete. Znate li kako je organizovana ta država. Slušao sam nedavno neke evropejce iz NVO kažu da smo godinama iza Švajcarske. Tako da Ja mislim da je u pitanju propaganda od strane evroskeptika protiv EU. Šteta bi bilo da Švajcarci nadrljaju, a tolikim im je prosek primanja. Taman su se navikli na ugodan život, kad ono trt Milojka. Još nam iz EU uvališe i proširiše virus po Srbiji. Ćitam kod Amera lečenje od virusa oko 40.000 dolara. Verujem da je u Švajcarsku jeftinije. Ali badava nije. Toga ima za džabe samo u majčici Srbiji.

  • Slobodan says:

   Odbili da leče naše diplomate. Naci bankari. Paraziti, lopovi, pedofili, incestni degenerici...

  • Zoran says:

   Ne mogu da verujem da su odbili da lece nase diplomate.Tu prosto nesto ne odgovara istini.Moguce je pitanje placanja zato sto nase diplomate ne uzimaju zdravstveno osiguranje.Mozda su trszili neku garanciju,ali prvu pomoc mora da pruze.

 2. Majlo says:

  Lupetaju, ljudi idu normalno na posao, sve funkcionise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *