ПАНИKА У АМЕРИЦИ: Руси успешно тестирали НЕЗАУСТАВЉИВЕ РАKЕТЕ! Осам пута су брже од звука, ОД ЊИХ НЕМА ОДБРАНЕ!

PANIKA U AMERICI: Rusi uspešno testirali NEZAUSTAVLJIVE RAKETE! Osam puta su brže od zvuka, OD NJIH NEMA ODBRANE!

23 decembra 2018

Ruska mornarica testirala je 10 protivbrodskih raketa tipa „3M22 Cirkon“, javio je TASS.

Rakete su pogodile ciljeve udaljene nekoliko stotina kilometara. Prema rečima ruskog vojnog izvora, projektili su „iznova uništavali pomorske mete dok su se kretali hipersoničnom brzinom“.Poslednja testiranja su sprovedena 10. decembra, navode američki obaveštajni izvori za CNBC. Prema njihovim rečima, ovi projektili dostižu brzinu oko tri kilometra u sekundi, što je osam puta brže od zvuka.Veruje se da su oni toliko brzi da mogu da izbegnu sve trenutno operativne protivmere.

SAD strahuju da bi Rusija mogla da 2021. godine počne sa masovnom proizvodnjom ovih projektila i da bi njena vojska mogla da počne da ih koristi do 2022. godine.

– Prošlonedeljni uspešni test je pokazao da su Rusi sposobni da postignu kontinuirani let, što je od suštinskog značaja za razvoj hipersoničnog oružja. Ono što smo videli jeste posebno oružje koje će imati sposobnost dvostruke svrhe: može da se koristi protiv meta na zemlji, kao i protiv plovila na moru – rekao je ruski vojni izvor.

Očekuje se da se projektili tipa „Cirkon“ nađu na kruzerima klase „Kirov“, kao što su Admiral Nakimov ili Pjotr Veliki. pretpostavlja se da se ovi brodovi trenutno modernizuju i unapređuju.

Rusija takođe radi na hipersoničnim krstarećim raketama tipa „Kh-47M2 Kindžal“, koja bi trebalo da putuje i 10 puta brže od zvuka.

To je još u martu ove godine najavio ruski predsednik Vladimir Putin. On je rekao da će ti projektili moći da prenose nuklearne bojne glave na daljinu do 2.000 kilometara.

Ranije ovog meseca je američka vlada upozorila da „Kina i Rusija rade na razvoju hipersoničnog oružja, jer njihova brzina, altitude i sposobnost manevrisanja mogu da pobede najveći broj antiraketnih sistema“.

– Nema postojećih protivmera – rečeno je iz američke vlade.

KOMENTARI2 komentara

  1. mijo says:

    Ima protiv mjera kako nema.Budite dobri ne provocirajte Ruse i pazite svoja posla.To su vam najbolje protiv mjere.

  2. Budi Bog s nama says:

    Brz i ubitačan odgovor, maratonci trče počasan krug. Dobar napad sa razlogom je najbolja odbrana u isto vreme. Tako su radili amerikanci tako rade i Rusi. Kim Džong Un je plašio zapad sa nekim praćkama, ali ovo su prave puške. Sreća je Trampova da mu Putin ne pripreti onako verbalno i strašno kao što je to radio Kimi Maus. Američki psi rata su gazili koreance baš neljudski to im pokolenja Velikog Vođe nikada neće zaboraviti. Sreća njihova da to nisu probali sa Rusima jer ih do sada više ne bi ni bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *