ПАНИКА У БРИТАНИЈИ: Алармантан раст броја муслимана у Великој Британији

PANIKA U BRITANIJI: Alarmantan rast broja muslimana u Velikoj Britaniji

12 februara 2015

islam-demonstrationIzveštaj Muslimanskog veća Velike Britanije je pokazao da je broj pripadnika islamske veroispovesti u Velikoj Britaniji u periodu od deset godina porastao za 75 posto.

Prema rezultatima izveštaja, koji su prikupljeni na osnovu podataka iz popisa stanovništva 2011. godine, broj muslimana u Velikoj Britaniji je porastao sa 1,6 na 2,7 miliona, dok nezvanični podaci koji su pribavljeni putem ankete “Ipsos Mori” pokazuju da je broj muslimana u Engleskoj čak četiri puta veći od broja zabeleženog popisom iz 2011.

Prema popisu iz 2011. godine, ukupno 2,7 miliona osoba, koje žive u Engleskoj i Velsu, i oko 81.000 u Škotskoj i Severnoj Irskoj, izjasnili su se kao muslimani. Prethodni rezultati popisa iz 2001. godine su pokazali da je u Velikoj Britaniji živelo 1,6 miliona muslimana.

Popis stanovništva je pokazao da u Britaniji živi 63,2 miliona stanovnika.

Istraživanje Muslimanskog veća je pokazalo da je svaki 12. učenik u Velikoj Britaniji pripadnik islamske veroispovesti, a da je blizu polovine muslimana, koji danas žive u Velikoj Britaniji, rođeno u toj zemlji. Istraživanje je, takođe, pokazalo da se 73 posto njih osećaju Britancima.

U izveštaju se navodi da je svaki treći musliman u Velikoj Britaniji mlađi od 15 godina, dok je četiri posto muslimana u toj zemlji starije od 65 godina. Ovaj procenat kod ostalih stanovnika iznosi 16 posto.

Izveštaj Muslimanskog veća je pokazao da samo šest posto muslimana u Velikoj Britaniji s poteškoćama govori engleski, dok je 24 posto muslimana u toj zemlji završilo fakultet.

Takođe, 71 posto muslimanki u Velikoj Britaniji, starosne dobi od 16 do 24 godine ne radi, dok 57 posto muslimanki starosne dobi od 25 do 49 godine ima zaposlenje. Kada je reč o ostatku britanske populacije, iste starosne dobi, 80 posto žena radi.

Prema podacima iz popisa stanovnika 2011. godine, u Engleskoj je svaka 20 osoba pripadnik islamske veroispovesti.

(okano.ba)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Bilo bi lepo i pravedno videti islamsku republiku u Engleskoj. Uostalom jedan Arapin već je jbo mater princu Vilijamu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *