PANIKA U BRITANIJI: Ruska podmornica u britanskim vodama, NATO ne može da je pronađe

PANIKA U BRITANIJI: Ruska podmornica u britanskim vodama, NATO ne može da je pronađe

10 januara 2015

ruska1_620x0 Russian navyMinistarstvo odbrane Velike Britanije zamolilo je Sjedinjene Države za pomoć u potrazi za ruskom podmornicom, koja navodno plovi blizu obale Škotske.

Dva američka nosača aviona uočena su kako patroliraju severnim Atlantikom, blizu obale Škotske, prenosi Dejli mejl. Eksperti smatraju da poslednja u nizu molbi za pomoć ponovo otvara goruće pitanje sposobnosti Velike Britanije da se odbrani od spoljnih pretnji, naročito u vidu nuklearnih podmornica.

Angus Robertson, portparol Škotske nacionalne partije, smarta da je ovaj potez Velike Britanije “moljakanje saveznika za pomoć.”

– Nakon što je odbrambeni avion “Nimrod” povučen iz upotrebe, Ministarstvo odbrane se našlo u situaciji “šta sad?”, pa je pribeglo vučenju Amerikanaca za rukav, kako bi se osigurali od ruske podmornice koja navodno kruži u britanskim vodama – kaže Robertson.

Britanska mornarica tvrdi da je uočen periskop u njihovim vodama, i to na mestu gde podmornice Kraljevske mornarice obično izranjaju, i ukazuju komandnom tornju da su u blizini. Međutim, periskop je brzo nestao iz vida, a Britanci sumnjaju da je reč o ruskoj nuklearnoj podmornici koja prati jedan od njihova četiri razarača iz klase “Vangard.”

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    Stoko kolonijalistička robovlasnička vi misli da će Rusi da vas čekaju na svojoj granici sa hlebom i solju. Na svaki vaš pogrešan korak oni će odgovriti pravim . Svi koji su napadali Rusiju ostali su bez repa ili bez glave.

  2. Istina says:

    Ne dajte im da mirno spavaju. Puno zla su zlocinci nanijeli cijelom svijetu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *