ПАНИКА У ЛОНДОНУ: Комби прегазио пешаке на Лондонском мосту, има најмање 15 повређених

PANIKA U LONDONU: Kombi pregazio pešake na Londonskom mostu, ima najmanje 15 povređenih

4 juna 2017

Kombi je naleteo na ljude, javio je Rojters. Prema prvim informacijama, ranjeno je od 15 do 20 osoba. Postoji mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Policija je zatvorila Londonski most, nakon što je, prema prvim informacijama, kombi velikom brzinom uleteo među pešake povredivši nekoliko ljudi.

Prema navodima na društvenim mrežama, beli kombi uleteo je među pešake na mostu ili u njegovoj blizini, povredivši nekoliko njih. Ima i nepotvrđenih navoda i da su nakon uleta kombija iz njega izletela trojica muškaraca sa noževima koji su počeli njimda a napadaju okupljene, pa da su se nakon toga čuli i pucnji, kao i da je jedan policajac povređen.

Reporterka Bi-Bi-Sija Holi Džouns bila je u blizini kada se desio napad. Ona je rekla da je jedan čovek je vozio kombi, koji je išao „oko 80 kilometara na sat“, kada je očigledno počeo da obara pešake. Džounsova je rekla da je kombi udario pet ili šest ljudi.

Dodala je i da se kombi kretao iz pravca centralnog Londona prema južnoj strani reke, kao i da je kasnije videla da policija stavlja lisice muškarcu koji na sebi nije imao majicu.

Druge procene kažu čak 20 ljudi može biti povređeno u incidentu. Jedan svedok je rekao Rojtersu da je video ljude koji su imali povrede nalik na one načinjene nožem na mestu incidenta, a lokalni stanovnici su prijavili pucnje.

Policija je kratko potvrdila da je na mostu „došlo do incidenta“, javlja Bi-Bi-Si, dok „Rojter“ dodaje da je naknadno saopšteno da su morali da se odazovu i na području Borou pijace.

Prema preliminarnim podacima, vozač kombija je već uhapšen, dok se još traga za tri osumnjičena za napade u centru Londona.

„San“ piše da se na mostu čula pucnjava.

„San“ i „Telegraf“ javljaju da je nepoznata osoba naoružana nožem napala na restoran nedaleko od Londonskog mosta, gde je bio izveden napad na pešake kada je ranjeno nekoliko osoba. Očevici navode da je jedan posetilac ranjen.

Policija je saopštila o još dva incidenta: u rejonima Boro i u Vokshol.

(Izvor: sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Lajla says:

    Putin je to najavio i porucio Rusima da bez preke potrebe ne idu u London. CIA SNAJKA.

  2. kuka says:

    Neuništivi BBC! Uvek na pravom mestu u pravom trenutku!

  3. Mlađi Staroletnik says:

    Ne znam zbog čega toliko dreče? Pa to je samo mali incident koji su napravili umereni muslimani. Da je to uradio Srbin, e to je već nešto drugo. To bi bio akt brutalnog terorizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *