ПАНИКА У СРЕДИШТУ НАТО: Стање алармантно!

PANIKA U SREDIŠTU NATO: Stanje alarmantno!

9 marta 2020

NATO je danas saopštio da je jedan član njihovog osoblja, koji je radio u sedištu Alijanse u Briselu, pozitivan na KOVID-19.

Kako se navodi u saopštenju, on se vratio sa odmora u severnoj Italiji i osećao se loše krajem prošle nedelje.Testiran je nakon što su se pojavili simptomi nalik groznici i trenutno se nalazi u izolaciji kod kuće.

U saopštenju se dodaje da su u roku od nekoliko minuta od kako su dobijeni rezultati, obaveštene sve njegove kolege.

„Oni su radili od kuće krajem prošle nedelje i nastavljaju to da čine. Svi članovi osoblja u sedištu NATO su, takođe, obavešteni o potvrđenom slučaju“, navodi se u saopštenju i dodaje da NATO nastavlja da prati situaciju i da će preduzeti sve neophodne mere.

U saopštenju se ističe da je NATO već preduzeo preventivne mere u svom sedištu, kako bi osigurao bezbednost osoblja i posetilaca, na osnovu smernica Svetske zdravstvene organizacije u silju smanjenja rizika daljeg širenja infekcije.

To, kako se napominje, uključuje privremenu suspenziju putovanja za određene članove osoblja, podsticanje zaposlenih da rade od kuće, i privremenu suspenziju grupnih poseta sedištu NATO u Briselu.

„NATO ostaje u bliskom kontaktu sa belgijskim vlastima“, poručuje se u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    OVO JE DOBRA PRILIKA DA BUDE ZATVORENA NATO KANCELARIJA ZA VEZU USRED MINISTARSTVA ODBRANE SRBIJE, I TO ONE VOJNO NEUTRALNE SRBIJE. Koronavirus će u praksi neutralisati SUMNJE U VOJNU NEUTRALNOST, postaviće stvari na mesto.

  2. doktrina soka says:

    Uzgleda da ce Nato napadat Rusiju preko video igrica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *