ПАО ДОГОВОР ЕРДОГАНА И ПУТИНА: Огласио се турски председник:“ Европа може узимати руски гас преко Турске“

PAO DOGOVOR ERDOGANA I PUTINA: Oglasio se turski predsednik:“ Evropa može uzimati ruski gas preko Turske“

19 oktobra 2022

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da se dogovorio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o gasnom čvorištu. Evropa može uzimati ruski gas preko Turske.

Sada Evropa razmišlja kako da sebi obezbedi energiju u predstojećoj zimi. Mi, hvala Bogu, nemamo takav problem. Štaviše, na našem poslednjem sastanku sa gospodinom Putinom, dogovorili smo se o stvaranju gasnog čvorišta u Turskoj. Kako je i sam najavio, Evropa može da koristi ruski gas preko Turske“, rekao je Erdogan na sastanku svoje stranke u parlamentu.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Turske. On je tu ideju razmotrio i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i dati su nalozi da se detaljno i po hitnom postupku razmotri ovo pitanje.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    HAHA sad bi trebalo u beogradu j.mater NATO skotovima koji su sprečili gradnju južnog toka u srbiji.Zna se ko su gospoda "politčari" i "ekonomski eksperti".Znači da sam vlast poslao bi im pucače sve ostalo je gubljanje vremena našpijune a zna se koja je jedina prava presuda špijunima i izdajicama.Lepo brate profesinalavca nam ne fali mogu i velju da im pošalju što da ne:)Šta je bilo?NE ZNA SE,u tišini brzo i efikasno,jerta stoka nas je SVAKOG od nas štala danas nekoliko DESETINA HILJADA EVRA,brte za te pari bi ih i ja jurio lično ali nisam PRO:)NAŽALOST.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *