ПАО ДОГОВОР: Стиже мир у напаћену Сирију!?

PAO DOGOVOR: Stiže mir u napaćenu Siriju!?

12 februara 2016

4eef97b2e8a5c0aa46468bb09719-largeRusija i SAD postigli su noćas dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila iz te zemlje.

Posle pet sati intenzivnih pregovora u Mihenu, Rusija, SAD i njihovi glavni saveznici odlučili su da se civilima kojima je to neophodno bez odlaganja dostavi umunitarna pomoć.

„Dogovorili smo se da se prestane s neprijateljstvima u celoj zemlji i to u roku od nedelju dana“, rekao je šef američke diplomatije Džon Keri posle sastanka Međunarodne grupe za podršku Siriji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je na sirijskim vlastima i opoziciji da preduzmu neophodne mere. „Verovatno treba da iskoristimo naš uticaj na obe strane“, rekao je Lavrov.

SAD i Rusija će odrediti načine na koji će se okončati neprijateljstva u Siriji, rekao je Lavrov i dodao da je postignuti dogovor prvi korak ka trajnom prekidu vatre.

Zapad traži okončanje intervencije ruskih snaga u Siriji koje pružaju pomoć sirijskim snagama, od kada su one pre deset dana krenule u ofanzivu na Alep koji je pod kontrolom pobunjenika.

Dogovor o prestanku neprijateljstava tiče se svih zaraćenih strana, osim terorista Islamske države, precizirali su ministri.
MEDVEDEV: SLANJE KOPNENIH SNAGA U SIRIJU IZAZVALO BI SVETSKI RAT

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocenio je da bi uključivanje kopnenih snaga u sirijski konflikt moglo da izazove svetski rat.

On je u intvervjuu koji je kasno sinoć objavio nemački list Handelsblat da bi „kopnena operacija uvlači sve koji bi u njoj učestvovali u rat“.

Na pitanje povodom predloga Saudijske Arabije da pošalje kopnene snage u Siriju, ruski premijer je odgovorio da „Amerikanci i naši arapski partneri moraju da razmisle da li žele ili ne dugotrajni rat“.

Medved je kritikovao zapadne sile zbog odbijanja da sarađuju s Rusijom u Siriji.

On je naveo da je saradnja na nivou ministarstava odbrane samo povremena.

KOMENTARI15 komentara

 1. El Capitano says:

  Ovo je velika greska Rusije. Na ovo nikako nisu smeli pristati. Vec poznati scenario gde ce se Rusija optuzivati za krsenje sporazuma. Uz to obustavljeno je oslobadjanje Sirije, a s time se otvara prostor za ulazak Amerikanaca u Siriju.

 2. say no nwo!!!!! says:

  "Dogovor o prestanku neprijateljstava tiče se svih zaraćenih strana, osim terorista Islamske države, precizirali su ministri" Koji paradoks!!!! Znaci ovi dole mogu i dalje ratovati???? A nisu naftu ni spomenuli oko koje su interesi ocito,nece se vise prebacivati preko granice???? Mislio sam da je Putin mudar ali sad sam se bas zapitao,zanima me sta Asad kaze na ovo, je li i on pristao???? Da li su svi ukljuceni u NWO plan????!!!!

 3. say no nwo!!!!! says:

  http://www.dnaindia.com/world/report-new-world-order-by-intervening-in-syria-vladimir-putin-has-made-russia-indispensible-2148676

 4. Čiča Draža says:

  Sjebali ih Jenkiji opet, da ne osvoje Alep i sve do Turske. Greška teška!

 5. pravdaa says:

  Ovo je samo maska za nastavak rata do kraja. Nije sve kako piše i izgleda i Putin mora da kaže da je za mir a šta će biti to ćemo tek da vidimo.Treba tursku ugasit a Rusiji za to treba pomoć Amerike.

 6. bb says:

  Svi su dobili ponesto.A narod rusevine.Zvuci poznato?

 7. ljubisav says:

  Sve njih svrbi guza,posebno Amere koji po starom obicaju uvek guraju drugog da dobije po guzi,smradovi nemaju *uda da direktno udare na bracu Ruse,a izleda to im je zivotna zelja!

 8. rema says:

  Ma opušteno. Rusi su osvojili Siriju. Postaviće svoje baze u Siriji i nema tu šta više da se radi. Sirija će biti najača zemlja na bliskom istoku. Turska će biti okružena Rusijom. Sjebaće Turke u svakom slučaju, tj čkepi Ameri će je pustiti niz vodu. Istanbul (Konstantinopolj) Rusi odavno merkaju jer je to bio centar pravoslavlja u vreme Vizantije i tu se nalazi pravoslavna crkva Aja Sofija koju je car Justinijan inače rođen u blizini Leskovca sagradio. Rusija je duhovni naslednik Vizantije (istočnog rimskog carstva). Dakle Rusi žele da povrate prestonicu pravoslavlja Konstantinopolj (drugi Rim), a to je danas Istanbul. Moskva je treći Rim narode moj ako niste znali. Ali ne onaj paganski Rim već hrišćanski (pravoslavni) kao što je i Konstantinopolj bio. Dakle car Konstantin koji je rođen u Nišu i koji je bio Srbin je priznao hrišćanstvo i odrekao se paganstva. A ovaj vatikan i sam papan glume po svetu da su hrišćani, a u stvari su i dalje pagani. Oni su 1000 godina radili na tome da unište drugi Rim (Konstantinopolj). Malo čudno što pagani sad pokušavaju da unište Moskvu, jel da? Sledeća stvar koju Rusi treba da reše je Ukrajina, odnosno Kijevska Rusija. Pa zatim Balkan odnosno Srbija. Sve ide po planu. Pogledajte grb naše zemlje i Rusije. Jel ste se zapitali od koga smo preuzeli to?

 9. bb says:

  Ljubisave.Ameri i Rusi sve vreme rade zajedno:))Sve to placa Izrael.Kome to nije jasno onda neka uzme mapu pa nek rasiri na patos.

 10. kosovac says:

  Rusija i NATO pakt se dogovorili da Rusija prestane da bije ISIL Američko – Islamske teroriste. A Rusi, pretupani, upecali se opet na neka Turska i NATO obećanja, kao kada su Gadafija ostavili na cedilu. Možda će i za Asadom takođe da puste neku krokodilsku suzu. Kada Amerika napravi „političku tranziciju“ u Siriji.

 11. Amin says:

  Znači, Rusi se povlače iz Sirije podvijena repa! A toliko galame i reklame. Mislim da su Rusi zadovoljni što su izreklamirali neke nove pucaljke, pa sad nema više razloga da plaćaju reklamu. A bilo mi malo sumnjivo kako to da su čak i Saudijci odjednom posetili Moskvu i interesovali se za rusko naoružanje. Ipak, sankcije Rusiji će ostati sve dok se ne povuče iz Sirije. Jebeš moj patriotizam. Ko kvasac porasto a spao kao da ga neko popišo. Tako su se ukenjali i u Gruziji. Malo pukli i stali. Ameri ostali u Gruziji, Rusi se zakucali na krst sa neke dve zamrznute teritorije, isto to uradili i u Ukrajini, Pridnjestrovlju, Siriji. U Srbiji se manje-više ponižavaju na našu sveopštu muku. Izgleda da nije radoznalost ubila mačku, nego nemoć. Koj kurac uopšte nešto i potežu, kad nikad ne izvuku do kraja?

 12. kosovac says:

  Amin, Ja sam se malo zaleteo komentarom, izgleda da sam se osećao kao ti. Ali kad sam malo bolje razmislio, možda je rano za naš pesimizam. Da pustimo da vidimo kako će se odvijati dogaćaji.

 13. Apis says:

  Amin, glavu gore nije sve bas tako. U Gruziji su uzeli teritoriju sa koje trajno kontrolisu celu Gruziju. Sa Krima gospodare celim Crnim morem a Donjeck i ostalo u ruskim rukama sluzi za masovnu predaju ukrajinskih armija. Od Ukrajine su već svi digli ruke. U Siriji samo Rusi daju vizu ko moze da uđe, Erdogan je sav zapenio od muke. Do juce je Rusija bila predmet ismevanja i karikatura. Niko nije nalazio za potrebno da je bar obavesti sta cini, danas je faktor sa kojim se pregovara a sutra mesto gde se odlucuje. Skok Rusije u eri Putina je svetsko čudo. Zato verujte Putinu i podrzite Rusiju gde god mozete jer to je poslednja nada pravde i istine na zemlji. ŽIVELA RUSIJA!

 14. kosovac says:

  Apis, Iz tvoja usta u Božije uši.

 15. MILORAD DIMICH says:

  BAS TAKO !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *