ПАО ДОГОВОР У ХРВАТСКОЈ: НАТО шаље застрашујућу силу на руску границу!

PAO DOGOVOR U HRVATSKOJ: NATO šalje zastrašujuću silu na rusku granicu!

19 septembra 2016

nato-rapid-deployment-force-65h

NATO alijansa sprema se da rasporedi „zastrašujuću borbenu silu“ od 4.000 vojnika u region Baltika, nedaleko od granice sa Rusijom, najkasnije do sledećeg maja.

Ovaj dogovor potvrđen je na sastanku vojnih lidera zemalja članica NATO koji se tokom vikenda održao u Splitu. Češki general Petr Pavel najavio je da će četiri bataljona biti poslata u region Balltika u različitim periodima, zaključno za majem 2017. Šef evropske komande NATO pozvao je alijansu da „Rusiji priđe silom“.

– Sa ova četiri bataljona, ne pričamo samo o prisustvu koje označava uvežbavanje. Sila koju šaljemo je zastrašujuća, i tu je čak i ukoliko dođe do potrebe za borbom. Igramo po drugačijim pravilima – rekao je Pavel, a prenosi „WSJ“.

Hrvatski general na sastanku je otkrio da će nove NATO snage na Baltiku odgovarati komandnom centru koji će biti uspostavljen u Poljskoj, a na čijem će čelu biti američki general Kertis Skaparoti.

Američki zvaničnici rekli su za „Volstrit džurnal“ da će 1.000 vojnika biti poslato iz 2. puka stacioniranog u vilseku u Nemačkoj, te da će oni u Poljsku stići u aprilu. Uz američki kontigent koji će takođe biti u Poljskoj, Nemci će poslati snage i u Litvaniju. Očekuje se da i Kanada ponudi svoju vojsku Letoniji, dok će Velika Britanija trupe na raspolaganje staviti Estoniji, Norveškoj i Danskoj.

– Postoji mnogo aspekata ove operacije. Pokušavamo da sagledamo širu sliku, i sigurni smo da su mere koje preuzimamo veoma dobro koordinisane, međusobno podržane i usaglašene – rekao je Pavel.

Svi kontigenti NATO trupa biće raspoređeni veoma blizu severozapadne granice sa Rusijom.

NATO komandanti nisu isključili mogućnost saradnje sa Rusijom, ali general Skaparoti je istakao da „mnogi saveznici Rusiju vide kao izazivača u mnogo oblasti“, dok je Pavel pozvao na „pragmatičan ali gvozdeni stav“ prema Moskvi.

KOMENTARI10 komentara

 1. Trifun says:

  Rusija da odgovori proporcionalno na Balkanu! Uzeti te anti-ruske i anti-srpske genocidne hijene na nisan sa planina RS!

 2. Srbin says:

  4000 vojnika!!! Pa ti vidi brate šta je sila. Evo se i nama tresu gaće a Rusi mora da se kriju u mišjim rupama. Još kad su čuli da su tu i hrvati dosada su sigurno pomrli od straha. E kakve budale Bog te j.bo.

 3. rema says:

  hahahahahahahahahahahahahahaha...

 4. Batina says:

  Istorija se ponavlja. Najgori slovenski sljam unijati ponovo kidise na Rusiju. Posle ovoga vas nece biti nesoji.

 5. Marko says:

  hahahahaha......bas dobar vic, haha umirem od smeha...

 6. ljubisav says:

  Isprepadase me ovi Naslovi!!!

 7. Alels says:

  Naslov ko da salju bar 400.000 vojnika a sta če sa 4000 nemogu ni Banju Koviljacu😉 da zauzmu a kamoli rusij

 8. ludivaso says:

  pa deset godina prikupljaju tih 4 000 vojnika, ,,interventni korpus,, ?

 9. dondon says:

  Jel Vi to nas zajebavate ili je u pitanju sarkazam? Verujem da je ovo drugo...

 10. janko says:

  to je laz hrvat ne ide de tvrdo nego de mekeno divlji psi nikad nisu napali vuka hrv. se sprema za vucica i milu dukanovica da jos uzmu sto s moze uzeti tu je mekeno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *