ПАО ДОГОВОР У ХРВАТСКОЈ: НАТО шаље застрашујућу силу на руску границу!

ПАО ДОГОВОР У ХРВАТСКОЈ: НАТО шаље застрашујућу силу на руску границу!

19 септембра 2016

nato-rapid-deployment-force-65h

НАТО алијанса спрема се да распореди „застрашујућу борбену силу“ од 4.000 војника у регион Балтика, недалеко од границе са Русијом, најкасније до следећег маја.

Овај договор потврђен је на састанку војних лидера земаља чланица НАТО који се током викенда одржао у Сплиту. Чешки генерал Петр Павел најавио је да ће четири батаљона бити послата у регион Баллтика у различитим периодима, закључно за мајем 2017. Шеф европске команде НАТО позвао је алијансу да „Русији приђе силом“.

– Са ова четири батаљона, не причамо само о присуству које означава увежбавање. Сила коју шаљемо је застрашујућа, и ту је чак и уколико дође до потребе за борбом. Играмо по другачијим правилима – рекао је Павел, а преноси „WСЈ“.

Хрватски генерал на састанку је открио да ће нове НАТО снаге на Балтику одговарати командном центру који ће бити успостављен у Пољској, а на чијем ће челу бити амерички генерал Кертис Скапароти.

Амерички званичници рекли су за „Волстрит џурнал“ да ће 1.000 војника бити послато из 2. пука стационираног у вилсеку у Немачкој, те да ће они у Пољску стићи у априлу. Уз амерички контигент који ће такође бити у Пољској, Немци ће послати снаге и у Литванију. Очекује се да и Канада понуди своју војску Летонији, док ће Велика Британија трупе на располагање ставити Естонији, Норвешкој и Данској.

– Постоји много аспеката ове операције. Покушавамо да сагледамо ширу слику, и сигурни смо да су мере које преузимамо веома добро координисане, међусобно подржане и усаглашене – рекао је Павел.

Сви контигенти НАТО трупа биће распоређени веома близу северозападне границе са Русијом.

НАТО команданти нису искључили могућност сарадње са Русијом, али генерал Скапароти је истакао да „многи савезници Русију виде као изазивача у много области“, док је Павел позвао на „прагматичан али гвоздени став“ према Москви.

KOMENTARI10 коментара

 1. Trifun says:

  Rusija da odgovori proporcionalno na Balkanu! Uzeti te anti-ruske i anti-srpske genocidne hijene na nisan sa planina RS!

 2. Srbin says:

  4000 vojnika!!! Pa ti vidi brate šta je sila. Evo se i nama tresu gaće a Rusi mora da se kriju u mišjim rupama. Još kad su čuli da su tu i hrvati dosada su sigurno pomrli od straha. E kakve budale Bog te j.bo.

 3. rema says:

  hahahahahahahahahahahahahahaha...

 4. Batina says:

  Istorija se ponavlja. Najgori slovenski sljam unijati ponovo kidise na Rusiju. Posle ovoga vas nece biti nesoji.

 5. Marko says:

  hahahahaha......bas dobar vic, haha umirem od smeha...

 6. ljubisav says:

  Isprepadase me ovi Naslovi!!!

 7. Alels says:

  Naslov ko da salju bar 400.000 vojnika a sta če sa 4000 nemogu ni Banju Koviljacu😉 da zauzmu a kamoli rusij

 8. ludivaso says:

  pa deset godina prikupljaju tih 4 000 vojnika, ,,interventni korpus,, ?

 9. dondon says:

  Jel Vi to nas zajebavate ili je u pitanju sarkazam? Verujem da je ovo drugo...

 10. janko says:

  to je laz hrvat ne ide de tvrdo nego de mekeno divlji psi nikad nisu napali vuka hrv. se sprema za vucica i milu dukanovica da jos uzmu sto s moze uzeti tu je mekeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u