PAO U ZABORAV: Pola SPS zaboravilo Miloševićev rođendan

PAO U ZABORAV: Pola SPS zaboravilo Miloševićev rođendan

21 avgusta 2014

65336_0215-slobodan-milosevic-foto-afp_origDa su socijalisti zaboravili osnivača svoje stranke i prvog predsednika Slobodana Miloševića, govori to što nisu znali po čemu je važan 20. avgust.

Većina socijalista nije znala po čemu je jučerašnji datum značajan za tu stranku, piše „Informer“. Naime, 20. avgusta je rođen osnivač Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodan Milošević.

Ivici Dačiću je trebalo nekoliko minuta da se seti svog prethodnika.

– Znam da je 20. avgust, ali ne znam na šta ciljate? Aaa, pa da, Slobin je rođendan. Naravno, da znam to – rekao je Dačić.

Slično je reagovao i zamenik šefa SPS u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević, dok je njegov kolega iz poslaničke klupe Zoran Stević rekao da je dan ranije bio verski praznik Preobraženje, ali da on „slabo pamti datume i praznike“.

Novica Tončev je rekao da je on iz mlađe generacije i da zna da je 1. januara Dačićev rođendan. I njegov brat Ivica Tončev je zatečen pitanjem, rekao da se u SPS učlanio 2007. i da on nije iz te stare struje.

Reditelj Srđan Dragojević je odbio da odgovori na pitanje, jer, kako kaže, ne učestvuje u kvizovima, dok je potpredsednica SPS Dijana Vukomanović na odmoru u Crnoj Gori, gde, kako je rekla, nema ni kalendar.

Međutim, Nikola Nikodijević, Vanja Vukić i Branko Ružić odmah su „provalili“ odgovor, a Milutin Mrkonjić je bio juče ujutro na Miloševićevom grobu u Požarevcu i odao mu počast.

– Takve stvari se ne zaboravljaju. Oni koji se toga ne sećaju verovatno nemaju retrovizor – poručio je Ružić.

Mrkonjić je rekao da je 20. avgusta 1941. godine rođen veliki i značajni državnik Slobodan Milošević.

On je dodao i da će na grob osnivača SPS ići sve dok je živ i dok njegova porodica ne bude mogla da ga obiđe.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Lela says:

    Poistovjecuju ga sa Tudjmanom i Izetbegovicem,ali iako u to vreme nisam zivela u Srbiji,mislim,da nije huskao svoj narod na Hrvate i Muslimane i sirio mrznju prema njima,kako su to ova dvojica cinila freneticno ! U Hagu su osudjeni prakticno samo Srbi i to skoro na 1 000 godina,sto se ne pamti u celom postojanju covecanstva. U svetu su Srbi prikazani kao fasisti,agresori i ubice,a u celom proslom veku su - zrtve i to velike,racunajuci broj stanovnika Srbije. Mimo toga,politicari Srbije zele da se Srbija prikljuci upravo fasistima,agresorima i ubicama. Gde je nestala ljudskost njenog naroda,pa da podrzava taj kurs ?

  2. Ljubezni Haralampije says:

    Najveća greška - vezao se za komunizam i time mahao USerima pred nosem. Oni to naročito vole, i to su nam "zorno" pokazali i dokazali. Partija njegove žene nemilice nesmetano i nemilosrdno pljačkala. Objavio, mirno i dostojanstveno i ničim izazvano, ujedinjenje Srbije, Belorusije i Rusije; utripovao čovek. Podržao pobunu Ruske dume protiv Jeljcina, a posle, kao, očekivao pomoć sa te strane. Da ne nabrajam dalje, sve što je činio išlo je USerima na ruku. Postao je "veliki" tek u Hagu.

  3. Novak Andesilić says:

    NEĆE GA ZABORAVITI SVJETSKA I SLOVENSKA ISTORIJA, KAO I ISTORIJA PRAVA. NEK MU JE VJEČNA SLAVA I HVALA. I BIĆE TAKO!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *