Папа долази у Црну Гору?!

Papa dolazi u Crnu Goru?!

22 juna 2017

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović sastao se u Vatikanu sa poglavarom rimokatličke crkve papom Franjom.

On ga je tom prilikom ga pozvao da poseti Crnu Goru.

Tokom susreta sa papom Darmanović je istakao da Crna Gora izuzetno uvažava duhovni i moralni ugled Svete stolice i njenu aktivnu i konstruktivnu ulogu u rešavanju globalnih političkih, ekonomskih, ekoloških i drugih pitanja, prenosi RTCG.

– Darmanović je pozitivno vrednovao zalaganje pape Franje za mir, pravdu i jednakost među ljudima, jačanje uloge porodice i vladavine prava, njegovu borbu protiv terorizma, korupcije i organizovanog kriminala, kao i aktivnosti na planu upućivanja pomoći nerazvijenim zemljama i siromašnima – saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom posete Svetoj stolici, crnogorski ministar sreo se i sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Perolinom i monsinjorom Pol Ričard Galagerom sekretarom za odnose Svete stolice sa drugim državama.

Darmanović je uručio državnom sekretaru Parolinu pismo crnogorskog predsednika Vlade Duška Markovića kojim ga poziva da u narednom periodu poseti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

– Razgovarano je i o neophodnosti doslednog poštovanja tradicionalnih društvenih vrednosti i uvažavanja različitosti i, u tom kontekstu, intenziviranja ekumenskog dijaloga – dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Mafijaši,šverceri duvana i kokošari i dalje rade posao.........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *