Papa Franja oprašta grehe putem Tvitera

Papa Franja oprašta grehe putem Tvitera

17 jula 2013

Papa Franja - youtubePapa Franja će u Rio de Žaneiru ovog meseca, tokom svog prvog apostolskog putovanja, ponuditi praštanje greha svima koji budu učestvovali u proslavi obeležavanja Svetskog dana mladih, bez obzira na to da li će tu proslavu pratite putem televizije, radija ili interneta, prenosi “Telegraf.rs.

Kardinal Manuel Monteiro de Kastro, zadužen u Vatikanu za oprost greha, izdao je dekret u kojem stoji da katolici širom sveta mogu dobiti delomično prastanje greha ako se pridruže papi u molitvi za mlade katolike.

Vatikan je, kako su preneli lokalni mediji, saopštio da vernici samo treba da slede rituale i duhovne vežbe na način kako to bude prikazivano na televiziji ili radiju ili, kako se navodi, s dužnom posvećenošću putem novih sredstava društvene komunikacije.

U Riju se na verskom slavlju od 23. do 28. jula očekuje oko dva miliona hodočasnika, a Papa, poreklom iz Argentine, će na čuvenoj brazilskoj plaži Kopakabana pozdraviti desetine hiljada vernika.

Tokom pet dana papu Franju će, kako se navodi, čuvati 600 vojnika, a za održavanje reda na festivalu će zbog nedavnih protesta u Brazilu biti angažirano čak 8500 vojnika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *