PAPA FRANJA: Ostale su mi 2-3 godine života

PAPA FRANJA: Ostale su mi 2-3 godine života

20 avgusta 2014

pic_79c019c08780c42105be89e38ca72e2bPoglavar rimokatoličke crkve papa Franja po prvi put je govorio o svojoj smrti, ali i mogućnosti povlačenja u slučaju da zdravstveni problemi budu prevagnuli.

On je, u razgovoru sa novinarima, u avionu po povratku iz posete Južnoj Koreji, kako prenosi bečki dnevnik Esterajh, rekao da je povlačenje njegovog prethodnika Benedikta XVI, prošle godine, „otvorilo institucionalna vrata“.

Papa Franja ističe da se ne može više govoriti o „izuzetku iako se to pojedinim teolozima ne sviđa“.
Ukoliko jednog dana ne bude više bio u stanju da vodi rimokatoličku crkvu on će „se moliti i učiniti isto što i Benedikt“, kazao je papa Fransisko na improvizovanoj konferenciji za štampu za novinare koji su ga pratili na putovanje po Aziji.

Papa Franja je izabran 13.marta prošle godine za novog poglavara rimokatoličke crkve nakon što se njegov prethodnik u februaru, zbog starosti, povukao sa tog mesta.

On je kazao da se sada više navikao na popularnost koju uživa kao papa.
Na početku, kazao je on, me je malo plašila naklonjenost masa.

„Pokušavam, u sebi, da mislim na svoje grehe, greške, kako ne bih bio nadmen“, dodao je on ukazujući, u šali vezano za svoju smrt, da to ne traje dugo : „Dve ili tri godine i onda odlazak u božji dom“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *