ПАПА ФРАЊА ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ: Свету прети потоп

ПАПА ФРАЊА ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ: Свету прети потоп

3 марта 2021

Папа Фрања послао је упозорење човечанству да свету прети пропаст, нови потоп.

За разлику од библијског потопа, који је био плод божанског гнева, овај пут би до њега могао да доведе човек услед климатских промена.Упозорење поглавара Римокатоличке цркве послато је у књизи Марка Поце, која треба да буде објављена овог месеца.

Поца, који је такође свештеник, капелан затвора у Падови, написао је књигу разговора са папом „О гресима и врлинама“, чије изводе је објавио италијански „Kоријере дела сера“.

Папа Фрања наводи да би човечанство морало да обрати пажњу на глобално загревање, корупцију и неправду у свету.

Подсећајући на библијски потоп, папа је позвао на размишљање о расту температура и топљењу глечера као опасној претњи, пре него што постане касно.

Уколико људи не промене свој однос према том питању, Бог ц́е „почистити“ свет од корупције и неправде, навео је римски понтифекс.

Ствари попут разборитости, саосећања и емпатије не би требало заборавити када се бавите светским проблемима, додао је он.

Папа је позвао и на очување вере, јер је, како је навео, „природно да хришћани имају недоумице о вери и Богу, али да и поред њих не одустају од вере“.

Изводи из књиге објављени су уочи папине посете Ираку, прве званичне посете римокатоличког поглавара другој држави од почетка пандемије вируса корона.

KOMENTARI2 коментара

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Pa ja sad ne znam koju to Bibliju čita Francisko, pedro, lopez i martinez, tamo govori Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos:"Biće kao u vreme potopa, ženiće se i udavati i neće znati dok ne dođe na njih dan Gospodnji." Dakle kao što je bilo iznenada u vreme potopa, a sam Bog Otac je obećao da više nikada neće pustiti potop na zemlju, ali pape Franjo sluša zemaljske meteorologe i astrologe, vreme mu je za starački dom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u