ПАПА ФРАЊА ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ: Свету прети потоп

PAPA FRANJA POSLAO UPOZORENJE: Svetu preti potop

3 marta 2021

Papa Franja poslao je upozorenje čovečanstvu da svetu preti propast, novi potop.

Za razliku od biblijskog potopa, koji je bio plod božanskog gneva, ovaj put bi do njega mogao da dovede čovek usled klimatskih promena.Upozorenje poglavara Rimokatoličke crkve poslato je u knjizi Marka Poce, koja treba da bude objavljena ovog meseca.

Poca, koji je takođe sveštenik, kapelan zatvora u Padovi, napisao je knjigu razgovora sa papom „O gresima i vrlinama“, čije izvode je objavio italijanski „Korijere dela sera“.

Papa Franja navodi da bi čovečanstvo moralo da obrati pažnju na globalno zagrevanje, korupciju i nepravdu u svetu.

Podsećajući na biblijski potop, papa je pozvao na razmišljanje o rastu temperatura i topljenju glečera kao opasnoj pretnji, pre nego što postane kasno.

Ukoliko ljudi ne promene svoj odnos prema tom pitanju, Bog će „počistiti“ svet od korupcije i nepravde, naveo je rimski pontifeks.

Stvari poput razboritosti, saosećanja i empatije ne bi trebalo zaboraviti kada se bavite svetskim problemima, dodao je on.

Papa je pozvao i na očuvanje vere, jer je, kako je naveo, „prirodno da hrišćani imaju nedoumice o veri i Bogu, ali da i pored njih ne odustaju od vere“.

Izvodi iz knjige objavljeni su uoči papine posete Iraku, prve zvanične posete rimokatoličkog poglavara drugoj državi od početka pandemije virusa korona.

KOMENTARI2 komentara

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Pa ja sad ne znam koju to Bibliju čita Francisko, pedro, lopez i martinez, tamo govori Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos:"Biće kao u vreme potopa, ženiće se i udavati i neće znati dok ne dođe na njih dan Gospodnji." Dakle kao što je bilo iznenada u vreme potopa, a sam Bog Otac je obećao da više nikada neće pustiti potop na zemlju, ali pape Franjo sluša zemaljske meteorologe i astrologe, vreme mu je za starački dom.

  2. ko says:

    Franja = Magarcina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *