Папа изопштио сплитског фратра из Цркве због педофилије

Papa izopštio splitskog fratra iz Crkve zbog pedofilije

4 avgusta 2018

Papa Franja odlučio je da izopšti iz svih aktivnosti Crkve splitskog fratra Gracijana Stipu Gašperova, optuženog za silovanje petorice dečaka.

Kako je saopštila Informativna služba Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj, Gašperovu je trajno zabranjeno slavljenje sakramenata, podučavanje i bilo kakav javni nastup u ime Crkve.Papa Franjin dekret je 1. avgusta uručen Gašperovu, koji je svojim potpisom potvrdio da ga prihvata, prenosi Tanjug.

Protiv Gašperova se vodio crkveni postupak pri Splitsko-makarskoj nadbiskupiji koji je završen 11. maja, a tri dana kasnije dokumentacija je predata Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, koja je zaključke prosledila Vatikanu.

Kako je tada objavljeno, istraga je pokazala da je fratar kriv za zlostavljanje petorice dečaka.

KOMENTARI2 komentara

  1. PRVA LINIJA says:

    ZA SILOVANJE PETORICE DECAKA... ZA SILOVANJE DECE KAZNA UMESTO ROBIJE I OBAVEZNOG LECENJA BICE IZOPSTENJE IZ KATOLICKE CRKVE... UMESTO DOZIVOTNE ROBIJE AKO SU VEC UKINULI SMRTNU KAZNU ON CE BITI IZOPSTEN... ZABRANICE MU DA SLAVI SAKRAMENTO I JAVNO NASTUPA, DA PODUCAVA U IME CRKVE... KATOLICKE CRKVE... DA SILUJE DECAKE KAO CIVIL VEROVATNO CE MOCI I DALJE AL SAD U DVORISTU CRKVE... ZBOG OVAKVIH STVARI ZAPADNO DRUSTVO I CIVILIZACIJA PROPADAJU I NESTAJU... I TREBA...

  2. dr. Muhamed Tuđman says:

    bolesni hrvati-katolici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *