ПАПА О СУКОБУ ИЗРАЕЛАЦА И ПАЛЕСТИНАЦА

PAPA O SUKOBU IZRAELACA I PALESTINACA

15 maja 2023

PAPA Franja uputio je danas apel za mir na Bliskom istoku, moleći se da se održi nedavno primirje između Izraela i militanata u Pojasu Gaze.

Takođe, uputio je poruku povodom Majčinog dana, koji se slavi u mnogim zemljama, a svoje misli posvetio je „razorenoj Ukrajini“, prenosi Vatikan njuz.Govoreći s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palati nakon molitve Kraljice neba (Regina Caeli) s vernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra u Vatikanu, papa je izrazio žaljenje zbog stradanja u oružanim sukobima između Izraelaca i Palestinaca, u kojima su nevini ljudi izgubili živote, uključujući žene i decu.

– Nadam se da će primirje koje je upravo postignuto postati stabilno, da će oružje utihnuti, jer sigurnost i stabilnost nikada neće biti postignuti oružjem, već naprotiv, i dalje će se uništavati svaka nada u mir – poručio je papa.

Povodom Majčinog dana, papa je istakao da se „danas sećamo svih majki, koje su još među nama i onih koje su otišle u raj“, a u molitvi pred okupljenim vernicima je pozvao na ublažavanje patnje stradalim u Ukrajini, kao i za sve nacije pogođene ratovima i nasiljem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *