ПАПА ШОКИРАО СВЕ ИЗЈАВОМ: Хришћани да се извине хомосексуалцима!

PAPA ŠOKIRAO SVE IZJAVOM: Hrišćani da se izvine homoseksualcima!

28 juna 2016

pope-francis 234Papa Franja je pozvao hrišćane i Rimokatoličku crkvu da se izvine pripadnicima gej populacije i drugim marginalizovanim osobama.

Papa je izjavio i da je od marginalizovanih treba zatražiti oproštaj zbog načina na koji ih tretiraju.

Razgovarajući sa novinarima u avionu na letu od Jermenije do Rima, papa je upitan da li se slaže sa komentarima nemačkog kardinala Rajnharda Marksa da Crkva treba da se izvini zbog načina na koji tretira LGBT zajednicu.

„Mi hrišćani treba da se izvinimo za mnogo toga, ne samo za to (kako tretiramo LGBT zajednicu), i ne samo da se izvinimo već moramo da zatražimo oproštaj“, rekao je papa.

„Ako osoba koja je gej ima dobru volju i traži Boga – ko smo mi da sudimo?“, zapitao je papa, prenosi AFP.

On je rekao da izvinjenje zaslužuje ne samo gej populacija, već i druge marginalizovane grupe kao što su siromašni, žene koje se iskorišćavaju, deca koja su prisiljena da rade.

„Crkva, ne treba da se izvini samo gej osobama koje je uvredila, već mora da se izvini i siromašnima, ženama koje se iskorišćavaju, deci koja su prisiljena da rade“, dodao je papa.

KOMENTARI10 komentara

 1. Batina says:

  Ruzan li je picka mu materina.

 2. Đovaniiii says:

  Papa prolupo načisto. Ali nije zaboravio da u istu grupu stavi pedere, decu koja rade, siromašne i prostitutke. Znate, to je nama sve isto i rodnoravnopravno, ali je vreme da im održimo opelo. Nije ni SPC papa bolji. Isti, samo drugo pakovanje.

 3. Biser says:

  Savršeno jadno je ozbiljan. Ko da su ga oni iz CIJe hranili rektalno.

 4. Radomir says:

  Lik mu sam pokazuje da je u suzbi satane

 5. sinisa says:

  Idi, Pape, pa im puši, Biće ti lakše duši.

 6. Mata says:

  O ``Rimskoj bludnici`` je i vise nego dovoljno receno u Svetom Pismu, tako da me od njih malo sta moze iznenaditi. Vise me brine ponasanje Irineja i njegovog lobija, koji su se slizali sa papanom pa hoce i Srbsku Pravoslavnu crkvu da prevedu pod skute predstavnika zla na zemlji.

  • arso says:

   IRINEJ je dobio novac od Bečkih jezuita, za pravljenje spomenika Konstatinu u Nišu i to možete naći na njihovom zvaničnom sajtu od pre par godina,tako da nije slučajno izabran za patrijaha, jer je očigledno da je SPC preuzet od istih. A izjave Irineja to potvrđuju, a i sabor "jedinstva" nedvosmisleno zapečaćuje sve gore navedeno. Ali u otkrovenju fino piše, svi narodi će poljubiti ruku zveri, a božji narod će biti proganjan, samo od koga ako se hrišćani "ujedinjuju".

 7. Vladek says:

  Vidite samo ovaj ponižavajući,bolik krsta i položaj tela Našeg Gospoda Spasa Isusa Hrista. Ovo je sin necastivog,njofra pederčina

 8. MIODRAG says:

  S OVIM TREBA DA SE SLOŽI I GLUPAVI, SELJAČKI SRPSKI JERETIĆKI PATRIJARH, PRVARANT, MANIPULANT, ŠPEKULANT, SNMRAD NATOPLJEN SMARADOM, JER JE BIO NA VASELJENSKOM SABORU NA KOME SE INTENZIVIRALO EKUMENSTVO, PRIBLIŽAVANJE VATIKANU I OČEKIVANJU DOLAZEĆEG - ANTIHRISTA. SELJAČINA JEDNA . ONAKVOG KVAZIMODA NE BI CRKVA NOTR DAM PRIMILA. I NIKO NA TAJ POTEZ " PRAVOSLAVNE CRKVE DA REAGUJE". KOJI STE VI NAROD?

 9. kiki says:

  Bog je u nama ne u Vatikanu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *