ПАПА СТИЖЕ У ЦРНУ ГОРУ: Ватикан је пријатељ, а СПЦ главни проблем

PAPA STIŽE U CRNU GORU: Vatikan je prijatelj, a SPC glavni problem

14 decembra 2018

Poglavar Rimokataločke crkve papa Franja najverovatnije će posjetiti Crnu Goru u maju naredne godine.

Kako saznaje portal IN4S, papa će posetiti Crnu Goru u okviru obilaska država regiona.

Papa u Crnu Goru dolazi na poziv crnogorske vlasti.Podsećamo, crnogorski predsednik Milo Đukanović sastao se početkom oktobra u Vatikanu sa papom Franjom i tom prilikom pozvao ga da poseti Crnu Goru, što je on i prihvatio.

– Poziv za posetu pape Crnoj Gori je na stolu. Sveti otac je saopštio da, u sklopu brige o regionu, ima nameru da poseti i Crnu Goru, kazao je Đukanović novinarima, dodajući da bi ta poseta mogla da se realizuje naredne godine.

On se zahvalio poglavaru Rimokatoličke crkve zbog namere da poseti Crnu Goru, navodeći da je to poseban trenutak za Crnu Goru.

Prethodno je iz Đukanovićevog kabineta saopšteno da je poseta crnogorskog predsednika Vatikanu potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886. godine.

Dok se saradnja sa Svetom stolicom paralelno uspešno odvija na više nivoa, crnogorske vlasti Srpsku pravoslavnu crkvu tretiraju kao glavnog neprijatelja i pretnju po državnost Crne Gore.

Tako je Đukanović ranije kazao je da „Srpska pravoslavna crkva ostaje glavni frontmen velikosrpskog nacionalizma prema regionu i Crnoj Gori i da ostaje udarna pesnica onoga što žele ideolozi ’velike Srbije‘ i imperijalne Rusije na Balkanu“, te da stoga „mora ostati predmet pažnje državne politike Crne Gore u narednom periodu“.

(IN4S)

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  šiptogorci,za vreme turaka ste se dobrovoljno poturčivali,po neko i pod pretnjom nožem od strane turaka,ali vas vlast tada nije terala da se poturčite,a ova milova vlast će da vas sve prekrsti kao s lopatom,i da budete novoformirani vatikanoidi! Nazdravlje vam bilo! Hahahahahahahahahahahahaha...............!

 2. Deda Micko says:

  Za mene su mrtvi od kada su zabili noz u ledja Srbiji. Vise me zanima sta se desava u Kazahstanu nego u Crnoj Siptogori.

  • Velika Metla says:

   Deda,u milovoj šiptogori ima jedva 2% katolika! Tako da će ih posle posete "papige"imati barem 40%,jer milogorci nemaju problema s obrazom,a pogotovo ne s karakterom!

  • Žile says:

   Deda u čemu je to problem sa srbima?Svi beže od vas glavom bez obzira, svi vas napustili od slovenaca pa do crnogoraca.Ali naravno nije problem u srbima, nego u svim drugima,hahahahahahhahahahahahahhah

   • Deda Micko says:

    Problem sa Srbima je odsustvo nacionalne svesti, iz nje prosistice i negativna selekcija kadrova na svim nivoima drustva. Menjaju se rezimi, a uvek su na vrhu jajare. Zato imamo milione onih koji su napustili zemlju i zive u drugim drzavama. Dakle, Srbi su takodje itekako doprineli da se mnogi otudje, promene identitet.

 3. Deda Micko says:

  Kad gledam fotografiju Pape sve mi se cini da je i on poreklom Crnogorac.

 4. Baracuda says:

  Deda Micko: Slažem se, u pravu si !!!

 5. Za Srbiju says:

  To znači da je Ctna Gora otišla za sva vremena. Gde Papa kroči nogom, to je njegovo, odnosno Satanino. Jer Papa je predstavnik Kneza Tame na Zemlji. Nepovratno ode Crna Gora u svet Sila Tame.

 6. Pera. says:

  Koja ljudska beda. Sada smo svedoci istorije, kako slaboverni , bedni, bezkarakterni Srbi su prestali da budu ljudi i postali bezkicmenjaci : hrvati, slovenci, bosnjaci, siptari, madjari, makedonci i evo montenegrini ! Nema veceg skota na planeti nego Srbina izdajnika !

  • Bera says:

   Ono šta je ostalo ipak je najveća gamad, vekovno u službi Turaka.

 7. Vule Žvalavi says:

  Srbija junački odstupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *