Papa: Želim susret s Kirilom, ali…

Papa: Želim susret s Kirilom, ali…

30 novembra 2014

Papa Franja je izjavio da želi da se sretne sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve, ali, kako je rekao, sumnja da će do toga i doći. Tokom putovanja avionom na povratku iz trodnevne posete Turskoj, papa Franja je rekao kako je spreman da ide bilo kuda i bilo kad kako bi se susreo sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve, ali je takođe izneo sumnju da će ikad doći dan kada će se katolički i pravoslavni teolozi složiti da okončaju hiljadugodišnji razdor. Tokom svog boravka u Turskoj papa je, inače, učinio izuzetan gest poklonivši se pred Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, duhovnim liderom svih pravoslavnih hrišćana, kako bi dobio njegov blagoslov, prenosi AP.  Papa Franja je u Turskoj uveravao predstavnike tamošnje pravoslavne zajednice kako katolička crkva ne bi terala pravoslavce da se na putu ka jedinstvu odreknu svog nasleđa i tradicije. Upitan o izgledima za susret sa ruskim patrijarhom Kirilom, papa Franja je istakao kako i jedan i drugi žele da se sretnu.

KOMENTARI3 komentara

  1. petar says:

    Pa Sranjo otidi u Jasenovac I izvini se Srbiji za genocide Vatikana I Ustasa nad Srpskim zivljem I dobro si doso I u Srbiju,,,

  2. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su..... says:

    Nikada ni jedan Papa neće biti dobrodošao u Srbiju,dok ne ode u Jasenovac i pokloni se pobijenim Srbljima, i dok se ne poništi kanonizacija onog đubreta Stepinca.

  3. Knindza says:

    Svaki kompromis sa Vatikanom znaci poraz i asimilacija! Dr Roberto Rivera " Vatikanske ubice", kad proctate ovu knjizicu odlete i najmanje sumnje da ne treba praviti kompromis sa Papom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *