ПАПИР КОЈИ БИ ПРОМЕНИО МНОГО ТОГА – АМЕРИКАНЦИ СУ 1999. СРБИЈИ ОБЕЋАЛИ И ПОТПИСАЛИ документ који је нестао 5. октобра 2000. године

PAPIR KOJI BI PROMENIO MNOGO TOGA – AMERIKANCI SU 1999. SRBIJI OBEĆALI I POTPISALI dokument koji je nestao 5. oktobra 2000. godine

16 avgusta 2017

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema original Dejtonskog sporazuma, a da je posle 5. oktobra 2000. godine nestao i papir na kojem je Ričard Holbruk potpisao da Amerikanci nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

– Uništen i izgubljen je i originalni primerak Dejtonskog sporazuma – otkriva za „Srpski telegraf“ Dačić, koji je istraživao kako su nestali sporazumi koji su za Srbiju i danas od ključne važnosti.

– Svi se prave blesavi kad ih pitam, a nezamislivo je da Srbija nema sačuvan primerak Dejtonskog sporazuma. Svi Miloševićevi saradnici tvrde, a njegova sekretarica se kune da je Milošević zvao i da joj je dao papir na kome je Holbruk, tadašnji glavni pregovarač između Zapada i Srbije i američki izaslanik, potpisao Miloševiću (tokom pregovora 1998. i 1999) da Amerika nikada neće priznati nezavisnost Kosova – kaže Dačić.

Prema njegovim rečima, taj papir je nestao, jer je sve opljačkano.

– Nema ni tog papira, oni su, bre, sve opljačkali. Kad su hapsili Slobu, ništa nije ostalo – navodi Dačić za „Srpski telegraf“.

Dačić je ogorčen i zbog toga što se, kako kaže, ne zna da je Milošević zaslužan za sporazume od kojih država i danas ima koristi.

– Dejtonski sporazum je njegovo delo, kao i druga stvar, ono za šta se još danas jedino držimo, a to je Rezolucija 1244 – navodi Dačić.

Da su dokumenta uništena ili nestala, potvrdili su za „Srpski telegraf“ i bivši državni funkcioneri, ali i nekadašnji ministri DOS.

Jedno od objašnjenja gde je nestao „dejtonac“ pružio je bivši ministar spoljnih poslova i čelnik DOS Goran Svilanović, koji je tvrdio da nije zatekao ovaj dokument kada je preuzeo resor 2000. godine, a da su mu službenici rekli da je možda izgubljen kada je arhiva sklanjana za vreme bombardovanja 1999. godine, navodi list.

KOMENTARI17 komentara

 1. Mi says:

  Ništavila, da od Boga nađete prevaranti! Prodali ste i grobove i budućnost, sve ste požderali skotovi....

  • Way says:

   Ostavi gnev za dan gneva Božijeg kada će svakom suditi pravedno, svima nama po delima našim. Zato se i spasavamo i opravdavamo u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

 2. ARTILJERAC says:

  Ovo je dokaz da su političari uništili obaveštajne i kontraobaveštajne službe Srbije koje su oči i uši jedne države......

  • Jovan says:

   Ili obrnuto, ali se svodi na isto! SFRJ i USAS su bili izbuseni od enlesko-amerikansko-nemacke obavestajne, tako da su Predsednistvo i JNA generalstaba da su postavljani mutivode koji ce raditi na razbijanje JU i srpskog naroda. Ali ono ono sto se drsilo 5.oktobra kada su TERORISTI palili Skupstinu, TV, pljackali Narodnu banku, i UNISTAVALI SVA DOKUMENTA KOJA BILA ITERESANTNA NATO TERORISTIMA, PREDAVALI SVE STO BI TREBALO DA BUDE DRZAVNA TAJNA U NAJLON KESAMA NA KILA I TONE! Dok se ne bude sudilo DOS, Otporasima i ostalim kvislinzima i teroristima. koji su razorilo ONO STO JE OSTALO OD BOMBARDOVANJA I SANKCIJA. NATOTERORISTA. dzabe svi komentari ! Mada ni jedan dokumenat koji potpise Natoterorista nema nikakvu vrednost jer oni ne postuju ni dogovor ni PRAVO NI PRAVDU i ima manju vrednost od TOALET PAPIRA, oni kao pljackaska horda priznaju samo SILU., nikakve pregovore. Ova prica jedono vredi jer pokazuje koji je ljudski otpad "petooktobatci"!

 3. Kosovac says:

  Kada su Peto oktobarci (peta kolona) spaljivali i pljačkali RTS, jedni su iznosili monitore i neku opremu (niži nivo), a drugi su drpali vredne i autentične snimke, naročito one sa ratišta (viši nivo). Nije zgrada spaljivana zbog nezadovoljstva demokratskog naroda.

 4. kuka says:

  Užasnut sam višestruko. Prvo zašto bi bilo koji papir obavezivao Amerikance? Oni lako krše sve sporazume, a neće tamo neko obećanje. Drugo, šta su taj papir i Dejtonski sporazum tražili u Miloševićevoj kući? Zašto nisu čuvani u državnom trezoru/arhivu zajedno sa ostalim dokumentima? Da su otud ukradena, znalo bi se ko i kad ih je ukrao. Ovako "šuga" ostaje kod Miloševića, jer je on bio njihov poslednji čuvar, te hteli ne hteli moramo polaziti od toga da ih je Milošević ukrao i sklonio na neko nepoznato mesto. I na kraju, otkud Ivici Dačiću hrabrost da previdjajući neozbiljnost sa kojom su vodili državu zaboravlja da su ovi dokumenti morali biti objavljeni u službenom listu, ili u sličnom glasilu stavljeni javnosti na uvid (u originalu i prevodu). U tom slučaju bilo bi skoro sasvim nevažno jesu li originali izgubljeni ili nisu. To traljavo vodjenje države, improvizovanje, voluntarizam, zaobilaženje propisa i procedura, aljkavost i neozbiljnost u svemu, bezrazložno pijano arlaukanje, podvriskivanje i drugo neprilično ponašanje i kreveljenje, gubljenje vremena i kašnjenje, nespremnost za dogadjaje i nemanje adekvatnog odgovora... sve to se vidi u načinu čuvanja i gubljenju ovih dokumenata. A onda umesto da se pokriju ušima, sledi vrhunac: "sve su pokrali"!!! Da čovek iskoči iz kože od njegove drskosti!

  • RASPUCHIN says:

   Potpuno ste u pravu. Šta su sve obećavali i potpisivali "indijancima" a isti su skoro pa nestali. Čudi me da Dačić , nakon što je sve ovo izgovorio ,nije na kraju zapjevao "Miljacku"?

 5. mig-29 says:

  Najveci neprijatelji srba su...... srbi

 6. miroslav mateus says:

  Ko je bio sa dosovcima u Tadicevoj vladi , isti taj sarlatan. Ko ovog sarlatana vise uzima za ozbiljnog coveka. Njemu nije bitno s kim je, bitno je da se nadje u vlasti da bi mogao sto vise usicariti u svoje koferce. Zaboravio je kako se busao u prsa 90ih godina sa celim SPS kako nece Srbija da kleci, a danas puzi pred dusmanima. Zasto li izginu onaj jadan narod uzalud kada ga ta ista bagra vodi za nos i dan danas. Taj sarlatan je prodao i Milosevica a nece Srbiju, samo zbog vlasti i para. Sada je na rasprodaju Srbija.Njemu je do Srbije ko do lanjskog snega.

 7. Svetozar says:

  Odavno se zna da su političari u Srbiji najveći neprijatelji naroda i Države.

 8. deda mraz says:

  Pa kod nas svi rade za strance od predsednika, komadanta generalstaba i brigade levih politicara i svi nas ponizavaju i unistavaju i sa ovim Pinokiom sto sada vlada dotakli smo dno jer smo masovno glasali za njega a on je obicna lazovcina koji je sve slagao i sad javno hoce da proda Kosovo jer im se izuzetno zuri posto su mislili da ce Rusija propasti, medjutim desilo se nesta drugo.

 9. doktrina soka, says:

  Dobro poslusajte sta je obavestajac,Atos,pre 18g,slao sluzbama u Beeograd i kakve podatke iz Pariza,sve crno na belo.U mucki kako su radili spominje se i General Krga..... https://www.youtube.com/watch?v=PnHIVpiMcuE

 10. Ivan Grozni says:

  Tako se desava kad se jedan covek pita za sve. Drzi konce u svojim rukama pa kad se nesto desi niko nezna gde su vazni drzavni akti jer diktator ne veruje nikome i drzi ih u svom posedu. Da ima sistem svi akti bi bili skenirani i kopirani tako da ako se jedan izgubi postoje drugi. Pogledajte arhive ozbiljnih zemalja. Svi imaju upotrebnu kopiju koja je dostupna istrazivacima i orginal koji je pohranjen na sigurnom mestu.

 11. Iva says:

  Ma ...djavolji lazovi...bede..!

 12. Zašto_mora_latinicom_? says:

  Nije Milošević ni za šta zaslužan, već je kriv što je sve učinio da Srbija ima "ponosnog" predsednika i ponižen narod. Dejtonski sporazum nije nikakvo epohalno dostignuće, već je bio nužno zlo u momentu kada smo vrlo lako mogli da izgubimo i Republiku Srpsku. Dokle će ovaj Dačić da nam izvrće mozak i ispira pamet i pamćenje !?

 13. padre says:

  Bilo bi isto kao sa onom resolucijom UN o Kosovu!Postoji,i svi znaju, da je tu, ali kao da je nema!

 14. Bojanić Dejan-Bodo says:

  Čudne priče Dačić sada priča, kao da je danas na vlast došao!! Državni sporazumi i dokumenta ne čuvaju se u mandracu, već na predviđenom mestu, pa makar to bila iznuđena priznanja i kapitulacija poput Dejtonskog sporazuma i rezolucije 1244. Ti dokumenti su potpisani kao kapitualacija, ali danas, iz ovog ugla gde su nas doveli razni političari, ti dokumenti imaju drugačiji značaj, pa čak i ne izgledaju loše u odnosu na stvarnost. Izdajnici kradu, pljačkaju...a sada i pametuju. Da sam neka vlast, neko bi odležao za koferče, a drugi bi i saopštenja za medije davali...ali...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *