Parama od droge finansiraju odlazak u Siriju

Parama od droge finansiraju odlazak u Siriju

27 јуна 2013

mudzahediniBiH je leglo islamskih terorista i centar regrutovanja mladih džihadista za odlazak na svetska ratišta, a to, uz detaljne američke i evropske bezbednosne analize, nedvosmisleno potvrđuje i najnoviji video-snimak naoružane bosanske grupe vehabija dok peva i uzvikuje „Alah uekber“ pred odlazak u Siriju, ocenjuju stručnjaci za bezbednost.

Na video-zapisu se pojavljuje devet muškaraca naoružanih automatskim oružjem, koji pevaju i uzvikuju „Alah uekber“. Oni će se, kako piše u opisu tog zapisa, pridružiti pobunjenicima u sirijskom gradu Hama. Kako „Novosti“ saznaju u bezbednosnim krugovima, u Siriju pristižu vojnici iz mnogih muslimanskih zemalja, a iz BiH u Siriju su otišla 52 muškarca od kojih su se 32 vratila, dok ih je 20 ostalo.

– Centri usmereni na regrutovanje terorista na Balkanu još se uspostavljaju, a naročito u BiH, na Kosovu, u Sandžaku i Hrvatskoj. Njihove aktivnosti se finansiraju uglavnom od novca dobijenog ilegalnom trgovinom drogom – navodi se u najnovijem izveštaju evropskih bezbednosnih službi o jačanju vehabijskog i salafističkog pokreta u BiH i na Balkanu.

Dodaje se da analize izraelskih obaveštajnih službi pokazuju da islamske humanitarne organizacije stalno šalju novac muslimanima bošnjačkog i albanskog porekla da formiraju finansijsku bazu za buduće terorističke aktivnosti.

– Savremeni islamski terorizam na Balkanu uzrokovan je povećanjem uticaja muslimanskih fundamentalista, naročito u BiH. Počeci islamskog terorizma su povezani s radikalnim trendovima u ovoj religiji koji su počeli da se šire kada su mudžahedini stigli u BiH da bi učestvovali u građanskom ratu.

Bili su to religiozni fanatici, a mnogi od njih bili su članovi terorističkih organizacija kao što su Al kaida, Hezbolah, Hamas i Gama al Islamija – zaključeno je u izveštaju evopskih bezbednosnih službi.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u