ПАРАНОЈА САД: „Russia Today“ опасна, као „Исламска држава“

PARANOJA SAD: „Russia Today“ opasna, kao „Islamska država“

24 januara 2015

Russian President Putin  at Russia TodayBivši šef NBC News Endrju Lak, koji je ovih dana imenovan za predsednika Saveta upravnika za pitanje emitovanja programa SAD (BBG) izjavio je u intervjuu za New York Times da delatnost kompanije Russia Today predstavlja podjednaku pretnju po SAD kao i „Islamska država“.

Savet za pitanje emitovanja radio programa SAD koordinira rad međunarodnih kompanija kao što su „Glas Amerike“, Radio „Slobodna Evropa“ / Radio Sloboda, kao i mreže za radio program na Bliskom istoku i radio „Slobodna Azija“.

Ruski televizijski kanal RT će na adrese Saveta upravnika za pitanje emitovanja programa SAD (BBG, Broadcasting Board of Governors), Stejt departmenta SAD i američke ambasade u Rusiji uputiti pisma sa zahtevom objašnjenja zbog poređenja RT s „Islamskom državom“, saopštava pres-služba kanala u petak.

„Mi to ocenjujemo kao međunarodni skandal i zahtevamo objašenje od američke strane, koja je dozvolila ovakvu izjavu“, izjavila je glavni urednik RT Margarita Simonjan.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    SADistickim medijima ne veruje ni njihov narod. Tu je problem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *