“ПАРИЗ МОЖЕ БИТИ УНИШТЕН ЗА 15 МИНУТА” – Француски генерал отворено на француској телевизији

“PARIZ MOŽE BITI UNIŠTEN ZA 15 MINUTA” – Francuski general otvoreno na francuskoj televiziji

1 marta 2022

Dosta se ovih dana nagađa kolika je to ruska sila i ko bi u nekom eventualnom ratu između Rusije i Nato pobedio. Rusija kao zvanično druga vojna sila posle Sjedinjenih Američkih Država, po mnogim vojnim analitičarima poseduje veoma moderna oružja koja krije od očiju javnosti. Tu se pre svega misli na nuklearno oružje. Posle jučerašnjeg obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina, u francuskoj javnosti se sve više ozbiljno shvata ta njegova odluka.Francuski general, Vincent Desportes, koji je ranije zagovarao stvaranje evropske vojske i udaljavanja od Nato, gostovao je juče na najgledanijem informativnom kanalu BFMTV gde je rekao da se rusko napredovanje usporava i da je jučerašnji govor Vladimira Putina gde se uvijeno pominje i mogućnost upotrebe nuklearnog oružja, “promenio svet”.

Voditelj ga je pitao da li je Vladimir Putin blefirao kada je juče govorio, ovaj čuveni francuski general je odgovorio da se nikada ne blefira kada se govori o nuklearnom ratu. “Juče u 14h30 mi smo promenili svet. Verovatno se to neće desiti tako, ali Pariz može da bude uništen za četvrt sata“, rekao je Vincent Desportes.

Voditelj ga je onda sa čuđenjem upitao da li je svestan šta govori na šta je dobio odlučan odgovor: “Naravno da sam svestan šta govorim. Treba generacije koje nas slušaju i koje evidentno ne poznaju “hladni rat” i većina koja ne poznaje prethodne krize, naročito kubansku krizu koja je bila identična, trebaju se podsetiti da je tokom trinaest dana svet živeo pod pretnjom uništenja”.

Francuski general je rekao da “kada govorimo o nuklearnom tu nema blefiranja i kada upotrebimo nuklearno oružje, nećemo ubiti hiljadu osoba u Kijevu već sto hiljada ili milion u Parizu, Londonu, Njujorku ili Vašingtonu. Nismo u istoj igri”.

Onda je govorio u Putinu kao nekom ko je izgubio kontakt sa realnošću i da je zatvoren, praveći greške od početka napada na Ukrajinu. Voditelj ga je direktno upitao: “Da li to hoćete reći da ga ništa ne može zaustaviti”? “Nisam to rekao”, odgovorio je francuski general na šta je dobio još jedno pitanje, šta to može Putina zaustaviti?

“Možemo izaći iz rata ili kroz dijalog ili kroz uništenje. Uništenje je mnogo bolje izbegnuti”, nastavio je Vincent Desportes dodajući da za dolazak do smirivanja situacije dve strane moraju biti i dobitnici i gubitnici praveći kompromise.

(Svi Srbi u Parizu)

KOMENTARI12 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Francuzi su krenuli na Rusiju sa milon vojnika, vratilo se 20.000, dakle 2%. Nemci su prošli nešto bolje. Putin nesme dozvoliti da ponovo zapadnjaci okupljeni oko zločinačke organizacije zvane NATO pobiju milione Slovena. Tako da neka raketica sa bojavom glavom može da rokne Pariz, Berlin, London... bolje Rusi zapad, nego zapad Ruse.

  • padre says:

   Oni sve kao, mi smo dobri i miroljubivi,a on se izgubio načisto, ali ipak moramo razgovarati sa tim ludakom, da nas ne bi stvarno spržio!A možda je on konačno shvatio, da mora govoriti vašim jezikom, da bi ga ozbiljno shvatili! Ko je prvi počeo sa "first nuclear strike" strategijom? Pa zapad, odnosno Ameri, jer oni jewdini imaju pravo tako da razmišljaju, jer su oni "good guys"!

  • ostrogorski says:

   Zbirni broj stanovnika, zemalja članica NATO pakta, treba,svesti na trenutni broj stanovnika RF. Da se te zveri jednom za svagda umire. Rusija sa kompatibilnim civilizacijama, već ima, obostrano, koristan savez i kapacitete za realizaciju ovakvog cilja.

  • zoran says:

   Francuzi su krenuli na Rusiju sa milon vojnika, vratilo se 20.000, dakle 2%. Nemci su prošli nešto bolje. Nijemci su krenuli sa par miliona koliko se njih vratilo?

 2. Gagi says:

  Stalno se vrti ista prica, sta Putin moze, ovo ili ono. A sta moze zapad, da li oni mogu da ne napadaju druge i otimaju njihovu imovinu. Da organizuju obojene revolucije i dovode fasiste na vlast. Mogu li oni nesto ili su samo "nevini posmatraci" njihovih organizovanih katastrofa. Ovaj Francuski general zastrasuje svet Putinom, nijednog se monenta nije zapitao, sta njegovi politicari rade i koliko su oni odgovorni za stvaranje ovih ratnih katastrofa. Svi su od reda u Evropi mislili da Putin blefira i da mogu da ga gaze dok ga ne izgaze do kraja. Pa eto, ne blefira. Da nije mozda zabolela glava sa pitanjem, a sta sada. Umesto da se situacija u ovim okolnostima smiruje i stabilizuje, vidimo da je zapadna ratna retorika sve jaca i pogubnija. Nece se kreteni i budale dozvati pameti, izazivace jos, sve dok se zaista ne uvere da nema blefa ni sa nuklearnim oruzjem. Nikako da kreteni u svojim iscasenim mozgovima shvate, da postoje drzavnici koji vole svoj narod i koji ce se zrtvovati zbog njega. Uostalom, svakom dobronamernom i mislecem coveku je danas veoma jasno da se Rusija BRANI, kao vekovima unazad, od podivljale horde kolonizatora i pljackasa. Ovog puta nemaju svog gubitnickog vojskovodju sa imenom, vec podmecu druge da ginu za njihov cilj. Postoji bojazan da u rat sirih razmera podmetnu i druge narode koji su njihovi istorijski vazali, evo zatvorise i Bosfor. Za to vreme, na Kapitol Hilly se pijucka viski i gledaju se ratne igrice. Nisu jos shvatili da moraju spremati kampove za njihove zemljake i izbegle iz Evrope u kojoj su oni podmetnuli pozar.

 3. Kulak says:

  Vojska Donjecke Narodne Republike ovog trenutka je ušla u Mariupolj! Naši su na zapadnom pravcu zaobišli Nikolajev i idu osloboditi ruskojezičnu Odessu.Mudrim taktičkim udarom uskoro ćemo ući u ruskojezični grad Reni, na rumunsku granicu.

 4. Velika Metla says:

  Nije Rusiji problem Francuska, nego je ruski problem, a i celog slobodarskog sveta, PIRGAVO OSTRVO. Potopiti pirgavo ostrvo zla i gotovo je sa najmanje 95% problema u svetu.

  • persida says:

   Englezi su se opet izvukli, igraju najprljaviju igru. Neverovatno je kako se uvek izvuku.

   • Velika Metla says:

    persida, ako dođe do velike " igranke " garantujem da se neće izvući. Videćemo !

   • Gagi says:

    Englezi se uvek izvuku jer imaju vrhovnu i dominantnu ulogu u njihovojoj katolickoj familiji. Kod njih su pare, katolicki duh i kolonizatorska moc. Nemci su u istoriji bili pomocno i nevazno sredstvo te moci, ta njihova katolicka pokrajina Karla Velikog je uvek obavljala prljave vojne poslove za katolicku Krunu. Narvno da im se familija oduzivala za njihovu zrtvu, Marsalov plan posle poraza u II sv. ratu. Namerno i planski sludjuju Slovene podmicivanjem i korupcijom, tako dokazuju da smo jadni i nevazni, nedostojni ljudske mudrosti. ONI su mnogo pametni zbog toga sto im je NAS Tesla doneo svetlost u zivote. Sto bi se reklo, mi Srbi ih napravismo da budu civilizovani. Danas je jedini problem za te "ljudske" olose taj, sto nema vise Inka i Maja da svojim galijama dovoze i stvaraju neverovatan BDP. Moraju malo na novu ekskurziju na istok, to je jos ostalo sto nisu uspeli da opljackaju. SVE to znaju nasa braca u Hristu, nece se bas to desavati na nacin koji su oni zamislili. Taj nas Srbin Tesla je pomogao i njima, naravno da je Srpski genije znao sa kim ima posla. Pojma svinje nemaju sta su biseri.

 5. Mate says:

  KGB pukovnik, direktor FSB-a, židovski car i sluga Chabbad Lubavitza, krioslavlja i vatikana opet luduje.

 6. Rostand says:

  Čudesno kako tim pirgavim gadovima uvijek prođe prljava propaganda.Zapravo nije čudno kad shvatiš da je u pitanju spoj superbogatih cionista i krimokatoličkih jezuita.Korumpirali su sve što se živo može korumpirati i zato će ruska borba protiv toga zla biti teška ali ne sumnjam u krajnju pobjedu Rusije,a ovim satanistima želim sretan put u njihovo prirodno okruženje- pakao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *