Париз: Полицајци у ватри; Ле Пенова: Нећу то да видим

Pariz: Policajci u vatri; Le Penova: Neću to da vidim

2 maja 2017

Sukobi između grupe mladih i policije izbili su u Parizu, gde su povređena najmanje šest policajca, saopštila je prefektura u glavnom gradu Francuske.

Dvojica su zadobila teške opekotine.

Incident se dogodio na kraju tradicionalnog prvomajskog skupa.

„Grupa mladih s kapuljčama na glavi gađala je policiju kamenicima i bacala Molotovljeve koktele“, navela je policija i dodala da je odgovorila bacanjem suzavca.

Povorka, koju su vodila četiri sindikata sa plakatom „Protiv socijalnog nazadovanja, protiv ekstremne desnice“, morala je da bude zaustavljena u nekoliko navrata.

Sindikati su, pored tradicionalnih boljih zahteva rada, ove godine protestovali i protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marin le Pen, koja je zajedno s kandidatom centra Emanuelom Makronom ušla u drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održani u nedelju.

U Francuskoj vlada tenzija u stanovništvu zbog drugog kruga izbora koji se održava dok je u zemlji na snazi vanredno stanje uvedeno posle nekoliko terorističkih napada.

Kako je izjavio fotograf francuske novinske agencije, jednog policajca je zahvatio plamen i zadobio je ozbiljne opekotine.

Međutim, na fotografijama se vidi da je plamen zahvatio više policajaca.

Godišnji marš povodom radničkih prava ove godine je uključio pozive da se desničarskoj kandidatkinji Marin le Pen onemogući da pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u nedelju, javlja AP.

Na snimcima se vidi policija kako okružuje demonstrante sa kapuljačama i nastoji da ih izoluje od ostatka mase u blizini Bastilje.

Reagujući na snimke, kandidatkinja krajnje desnice za predsednika Francuske Marin le Pen napisala je na svom nalogu na Tviteru: „To je zbrka… kakvu ja ne želim više da vidim na našim ulicama“.

B92, Beta, Tanjug

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Dragi Svevideci Bog je brz, kaznjava bestije.

  2. RHgnjoj says:

    NE POSTUJU SE LJUDSKA PRAVA U AUTORITARNOJ FRANCUSKOJ, ZATVORITI MINISTRA POLICIJE I SVE ORGANIZATORE REPRESIJE NAD MIRNIM DEMONSTRANTIMA !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *