ПАРЛАМЕНТ ТЗВ. КОСОВА усвојио Резолуцију о дијалогу са Београдом

PARLAMENT TZV. KOSOVA usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom

15 decembra 2018

Vladajuća većina u parlamentu tzv. Kosova i opoziciona SDP, Špenda Ahmetija, usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom.

Prema ovom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom će biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN ipodrškom za priključenje EU I NATO”.Dokumentom se defniše i da su “Ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi”.

Rezolucijom je predviđeno da Špend Ahmeti bude jedan od dva šefa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, pored prethodno predloženog potpredsednika kosovske vlade Fatmira LJimaja.

Članovi tima su: Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir IIadžilar I Dardan Gaši.

Dva mesta u ovom timu ostaju režervisana za najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova I Pokret Samoopredeljenje, čiji poslanici, međutim, nisu prisustvovali današnjoj sednici, kao ni predstavnici Srpske liste.

Inače, vanredna sednica parlamenta orržana je nakon gotovo sedam sati zakašnjenja.

Najpre se očekivalo da će početi u 10, a nakon dva odlaganja, u 14 I 16. 30 sati, počela je nešto oko 18,30.

Rezoluciju je predlozila Ahmetijeva SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali.

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Ako ovaj nas petokolonas predsednik bude pokusao da sa vama prica treba ga odmah uhapsiti ali i on je otpisan od gazda jer je brogradski sljam poceo setati i vec mu se sprema zamena tj. traze mu brata blizanca da ga zamene.

  • Dani says:

   Mislis na KAVEZ(savez)za Srbiju!!E moj zemljace nisi ni svestan koliko si u pravu,oni su sledeci koji ce Srbima i Srbiji zadati smrtonosni udarac :((( nadam se da gresim,ali sve govori da ce se upravo tako desiti.Da se razumemo ja sam zestok protivnik av-a,ali zameniti olos sa jos gorim olosem!?Toliko pametnih glava u Srbiji,koje bi mogle da spasu,oporave,uzdignu i povedu Srbiju u bolju buducnost,toliko ljudi koji imaju ono sto svaka muskarcina ima koji bi rasterali svu belosvetsku olos,koji bi usa,vb,nato,eu,siptare,hrvate,raznorazne nvo-e rasterali samo u jednom danu,koji bi bili u stanju svakome na ovom svetu koji rade protiv Srbije i Srbskog naroda da kazu sasvim glasno i jasno NE, (prvenstveno mislim na dokazanog VelikoSrbina profesora Milana Brdara,Branka Dragasa i da ih dalje ne nabrajam jer ih je nemoguce sve nabrajati u jednom komentaru)ali nazalost nemaju nikakvu sansu pored ovakvog naroda kome je mozak definitivno ispran.

 2. trikornjanin says:

  Da da, razgovarace Srbija kako da resi problem nacionalne siptarske manjine ali se sve vraca na pocetne pozicije i sve sto je poregovarano brise se. A Srbi na KiM krecu u formiranje Srpske vojske kako bi sacuvali svoje zivote od ratnih zlocinaca i nacistickih zemalja amerike, nemacke, engleske... Ili izdajnici imaju drugu viziju ...

 3. Cetnik says:

  Najgore od svega je to sto ce ih predsednik Srbija shvatiti ozbiljno... Za mene su ovo cista majmunska posla. Te divlje zivotinje treba rasterati sa nase zemlje ko pacove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *