Partizan i Crvena zvezda igraju u Beču za ugrožene!?

Partizan i Crvena zvezda igraju u Beču za ugrožene!?

21 maja 2014

FK-Partizan-FK-Crvena-zvezda-Foto-Marko-Todorovic1882-copyPotpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza predložio je Partizanu odigravanje humanitarne utakmice u Beču za ugrožene u poplavama, a Dragan Đurić prihvatio.

„Nesreća koja je zadesila naš narod predstavlja obavezu našim sportistima i klubovima da pomognu. Kao potpredsednik Zvezde predložiću rukovodstvu Partizana da naša dva tima odigraju prijateljsku utakmicu početkom jula u Beču“, rekao je Kokeza.

Prema Kokezinim rečima, kompletan prihod od prodaje ulaznica za prvi „večiti“ derbi koji bi se odigrao van Srbije bio bi uplaćen kao pomoć stradalim područjima u poplavi i obnovi kuća.

Razgovarao sam sa rukovodstvom grada Beograda koje je izrazilo želju da u kontaktu sa rukovodstvom Beča obezbedi da za ovu utakmicu besplatno dobijemo stadion, a Beč je grad u kome posle Beograda živi najviše naših sunarodnika„, naveo je potpredsednik crveno-belih.

On je istakao veruje da bi odziv za utakmicu bio veoma veliki.

Verujem da bi odziv naših sunarodnika na ovu utakmicu bio veoma veliki i da bismo skupili zaista mnogo novca za pomoć„, dodao je Kokeza.

Kako je rekao, Partizan i Zvezda će u tom periodu biti na pripremama u Sloveniji, pa bi njihov međusobni susret bio i dobra provera pred početak evropskih kvalifikacionih takmičenja.

I Partizan i mi ćemo tada biti na pripremama u Sloveniji, ta prijateljska utakmica može da bude dobra provera za oba kluba pred početak julskih evropskih duela„, kazao je Kokeza.

Đurić: Podržavam predlog Zvezde

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Djurić podržao je ideju Crvene zvezde da „večiti“ rivali odigraju humanitarnu utakmicu u Beču za nastradale u poplavama u Srbiji.

Podržavam tu ideju, zašto da ne? Treba da budemo ujedinjeni u ovom trenutku i da tako pomognemo ljudima koji su pogođeni ovim poplavama. Partizan se od prvog dana uključio i nastavićemo da skupljamo pomoć, i novčanu i svu ostalu, dokle god to bude bilo potrebno„, rekao je Đurić.

Pretpostavljam da bi bilo veliko interesovanje za taj meč u Beču… Treba napraviti plan, da termin odgovara i Zvezdi i Partizanu, da se vidi na kom bi se stadionu igralo… Otom potom. Ali, da, podržavamo tu ideju„, zaključio je predsednik Partizana.

Zvezda će za ovu ideju tražiti podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), od koga se očekuje da obezbedi podršku austrijskog nacionalnog saveza i Evropske fudbalske unije (UEFA).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *