Партизану одузет стадион!

Партизану одузет стадион!

27 октобра 2017

Основни суд у Београду поново је донео одлуку по којој оспорава право Фудбалског клуба Партизан да управљања стадионом у Хумској!

Ово је у разговору за „Ало!“ открио Владимир Вулетић, потпредседник фудбалске секције, који је, као професор на Правном факултету у Београду, директно укључен у решавање овог слуцаја.

– Пре десетак дана састао се Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан и на том састанку нам је адвокат Kостић предочио тренутну ситуацију у вези са нашим стадионом. Након што је Основни суд пресудио да Партизан није власник стадиона, Апелациони суд је вратио поступак Основном суду, који је поново донео исту пресуду. Ми смо се, наравно, поново жалили и случај сада иде поново на апелацију, с тим да одлука тог суда сада мора бити коначна и нема више могућности повратка у Основни суд – објашњава Вулетић.

Према речима нашег саговорника, сва документа су потпуно на страни црно-белих и у Хумској су уверени да ће добити спор.

– Дубоко верујемо да је ситуација са стадионом кристално јасна и да тај објекат припада ЈСД Партизан. Некада је припадао ЈНА, а Вељко Kадијевић, тадашњи начелник Генералштаба, имао је дискреционо право да га уступи некоме на трајно коришћење. Међутим, он то није искористио, већ је поштовао поступак и на крају је стадион додељен нама. Штавише, првобитно је понуђен граду Београду, али га је град одбио, па је тек онда предат Партизану – каже Вулетић.

„Сви признају да је објекат наш”

Kао доказ да је стадион у Хумској власништво Партизана, Владимир Вулетић наводи још један занимљив пример.

– Поступак је урађен по свим прописима, а чак и да није, рокови за жалбу су истекли још пре десет година и то питање никако не може сада бити покренуто. Уз то, не заборавите да у вези са сукцесијом СФРЈ ниједна новонастала држава није покренула питање стадиона, јер су стајале на непобитном становишту да припада Југословенском спортском друштву Партизан – истиче Вулетић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Kosovac says:

    Решење просто, куца на врата:……… Стадион Партизана преузима Држава Србија, све запослене на стадиону такође преузима. Фудбалски клуб „Партизан“ такође преузима. Оног који не зна да шутира лопту отпушта. Мислим преузима и фудбалере. Све преузима………. Ово би био тежак ударац приватизацији и транзицији………. Али ово има само на филму………. Овако се само Светозар Вукмановић Темпо преврће у гробу зато што је рођеног брата убио е да би доша на место да као комуниста и борац направи овако леп стадион.

  2. CZ says:

    Taj stadion treba srušiti i napraviti ogroman parking za vozila posetilaca utakmica Crvene Zvezde koja igra u evropi i kad god su utakmice sve u okolini je preplavljeno vozilima iz celog sveta i okoline. Ta garaža bi mogla biti na nekoliko nivoa i samim tim bi naplatom parkinga grad Beograd imao nekakvu korist. Ovako ta ruina ničemu ne služi osim nekog sećanja kada je neki tamo Tito primao neke štafete i kad je Tudjman bio neki predsednik partizana i kad je po dvadeset godina bilo nemoguće pojesti jedno prase u klubu i tako.

  3. Lazar says:

    Мислим да је моја бујна маште овог пута у праву... Све ми говори да је око на Стадион ЈНА бацио Андреј Вучић. Где год је у Србији нека отимачина и грабеж - ту је и Андреј Вучић... Да се бато не брука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u