Партизану одузет стадион!

Partizanu oduzet stadion!

27 oktobra 2017

Osnovni sud u Beogradu ponovo je doneo odluku po kojoj osporava pravo Fudbalskog kluba Partizan da upravljanja stadionom u Humskoj!

Ovo je u razgovoru za „Alo!“ otkrio Vladimir Vuletić, potpredsednik fudbalske sekcije, koji je, kao profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, direktno uključen u rešavanje ovog slucaja.

– Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud – objašnjava Vuletić.

Prema rečima našeg sagovornika, sva dokumenta su potpuno na strani crno-belih i u Humskoj su uvereni da će dobiti spor.

– Duboko verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu – kaže Vuletić.

„Svi priznaju da je objekat naš”

Kao dokaz da je stadion u Humskoj vlasništvo Partizana, Vladimir Vuletić navodi još jedan zanimljiv primer.

– Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan – ističe Vuletić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Rešenje prosto, kuca na vrata:……… Stadion Partizana preuzima Država Srbija, sve zaposlene na stadionu takođe preuzima. Fudbalski klub „Partizan“ takođe preuzima. Onog koji ne zna da šutira loptu otpušta. Mislim preuzima i fudbalere. Sve preuzima………. Ovo bi bio težak udarac privatizaciji i tranziciji………. Ali ovo ima samo na filmu………. Ovako se samo Svetozar Vukmanović Tempo prevrće u grobu zato što je rođenog brata ubio e da bi doša na mesto da kao komunista i borac napravi ovako lep stadion.

  2. CZ says:

    Taj stadion treba srušiti i napraviti ogroman parking za vozila posetilaca utakmica Crvene Zvezde koja igra u evropi i kad god su utakmice sve u okolini je preplavljeno vozilima iz celog sveta i okoline. Ta garaža bi mogla biti na nekoliko nivoa i samim tim bi naplatom parkinga grad Beograd imao nekakvu korist. Ovako ta ruina ničemu ne služi osim nekog sećanja kada je neki tamo Tito primao neke štafete i kad je Tudjman bio neki predsednik partizana i kad je po dvadeset godina bilo nemoguće pojesti jedno prase u klubu i tako.

  3. Lazar says:

    Mislim da je moja bujna mašte ovog puta u pravu... Sve mi govori da je oko na Stadion JNA bacio Andrej Vučić. Gde god je u Srbiji neka otimačina i grabež - tu je i Andrej Vučić... Da se bato ne bruka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *