Patrijarh blagoslovio privrednike i tajkune

Patrijarh blagoslovio privrednike i tajkune

9 jula 2013

Patrijarh Irinej - youtubeSrpski patrijarh Irinej posetio je danas Srpski poslovni Klub „Privrednik“ i blagoslovio udruženje srpskih biznismena, prenosi “Radio 021“ na svom portalu. Članovi Kluba su sa patrijarhom razgovarali o ciljevima i zadacima koje su postavili, posebno u delu koji se odnosi na „očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti, baštinjenju misije predratnog „Privrednika“ i aktivnostima koje planiraju u oblasti društveno odgovornog ponašanja“, navodi se u saopštenju.

Irinej je podsetio i na „značajnu pomoć koju su kompanije članova Kluba pružile u akciji prikupljanja pomoći za obnovu Hilandara 2004, kao i na doprinos članova Kluba radu Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save“, za šta je posebno istakao privrednike Miodraga Babića, Miodraga Kostića, Slobodana Petrovića, Dušana Stupara, Milana Beka, Zorana Drakulića, Miliju Babovića, Obrada Sikimića i Iliju Šetku.

Predsednik Kluba Miodrag Kostić poklonio je lideru SPC monografiju u izdanju Kluba „Zadužbine i zadužbinarstvo u tradiciji srpskog naroda“.

U ovom klubu se, inače, osim Kostića nalaze vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, „Laderne“ Milan Beko, „Rudnapa“ Vojin Lazarević, predsednik „Point group INT“ Zoran Drakulić, „Zekstra grupe“ i predsednik „Partizana“ Dragan Đurić i drugi biznismeni.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *